Éreztétek az esőt?...

2012.07.27. 00:31

Éreznetek kellett volna. De mind elbújtok előle, véditek magatok, esernyő, kapucni, fedő alá rejtitek testetek attól, ami olyan természetes. Mind az ellen próbáltok tenni, ami mindig is volt, ami a semmiből jön váratlanul hullva alá és féltek tőle. Rohantok, és védekeztek, mintha az bántani akarna. Emberek vagytok nem? Akik mindennél feljebbvalónak tudják magukat a földön. De mégis tartotok a vihartól. 

Pedig meg lehet szeretni. Az eső van, és lesz is. Egyszerűbb lenne elfogadni mint mindig esernyőt cipelni, vagy azon aggódni, mikor ázunk el, nehogy megfázzunk másnapra. Annyi minden miatt aggódunk, amit mind mi okoztunk. Ez talán nem szabadna hogy számítson. 

Ne próbálj ellene tenni, próbáld meg élvezni. Amikor elkezd esni, állj meg, éld át a fuvallatot. El kell hinned, hogy ez jó dolog. Látnod kell, ahogy az eső neveli a növényeket, gondoz, öntöz a világon. Fantasztikus dolog az eső. Ennek nem tudsz ellene tenni, meg kell tanulnod élvezni. Kérlek titeket, ha legközelebb viharba kerültök. Ne futkározzatok a buszokra a fedett megállókból, ne szaladjatok el folyton. Csak érezzétek az erejét és próbáljátok élvezni. Ha nem megy, keress egy hozzá illő zenét, hallgasd azt út közben. Nah most ennyi jött ki, bár már lecsukódik a végén a szemem. Jó éjt mindenkinek, álmodjatok szépeket. :)

süti beállítások módosítása