A ma korszaka

2009.12.07. 11:00

Mindnyájan tanultuk mi volt jellemző eggyes régmúlt időkre. Mit viseltek, mit hallgattak, mik tetszettek nekik, mit építettek, miben hittek ... miegymás. De mi is elgondolkozhatunk róla, ránk hogy fognak visszatekinteni a jövőben. Mi lesz ami megmarad. Az ókorból az építészet, a zsenialitásuk a tudományokban. A középkorból a vallás irányítása és jelentősége. majd a korok virágzása és bukása. A nagy háborúk kora. Annyi minden van a múltunkban. De mi a helyzet a jelenünkkel?

Hogy is jellemezhető?
Építészetben megoszlunk. Van ahol a nagy felhőkarcolókat döntögetjük, van ahol az új technológiákat próbálgatjuk van ahol csak egyszerűen ahoz kell igazodnunk amit a múlt alkotott, hogy megőrizzük a hely hangulatát.
Zenében kifejezőek vagyunk. Mindenki kifejezi a saját érzéseit vele a saját egyéniségét az érzéseit és így rentgeteg zenei kisstílus születik. Sok mai stílus van ... pop, rock, techno... de ezeknek is vannak alstílusai ... punk, hard, hause...stb ... és mindenkinek az tetszik amelyiket akarja. Mert annyi van, hogy mindig van olyan meglepetés amiről még lehet, nem is hallottunk :). Ez szép és jó mert nincsenek átlagok. Bárki írhat dalszöveget, dalt, alapíthat bandát és ha szerencsés akár sikeres is lehet belőle.
Öltözködésben nagyon sokat diktálnak bizonyos divat"nagyhatalmak" és nagyon sokan követik ezeket. De mégis mindenki meg tudja azt találni ami neki tetszik. Ezzel is kifejezheti a véleményét, az érzéseit, a hovatartozását.
Politikailag a világunkban ma már mindent megtalálunk és olyan életvitelt élhetünk vagy érhetünk el ami tűlünk telik.
Nagyon megoszlanak például az életszinvonalak a legszegénnyebbektől a leggazdagabbakig a ma korszakában mindenkit megtalálunk, de ma van olyan, hogy együttérzés (legtöbbünkben) és meglátjuk azt, hogy adni jó.
Tudományokban már minden jelentőset megadott nekünk a múltunk. Az előző korszakokban olyan dolgok születtek amiket legfeljebb mi már csak bővíthetünk. Az a baj, hogy ha például ma már kap egy tudós egy felfedezéséért díjat, lehet, hogy a másik tudós sem érti mit fedezett fel mert annyira mindenki a saját dolgával foglalkozik és annyira bonyolult dolgok vannak, hogy lehet fogalmunk sincs mire bólogatunk. Megvan mindenünk ami kell a tökéletes élethez. Ezt már csak az emberi hiúság a "gonoszság" és a rossz erényeink ronthatják el.

Mondjuk azt összegzésként, hogy a ma korszaka véleményem szerint a hangulatunkról szól, arról amit érzünk, gondolunk, és meg akarunk valósítani. Az emberek egyéniségéről.

süti beállítások módosítása