Bulizunk?

2009.11.22. 02:04

A mai fiatalság gondját próbálom leírni. Én mint fiatal régen ugyan így éltem mint amit most leírok problémaként. Rákellett döbbennem egy társaságban, hogy nem az a követendő amit a fiatalabb társaság csinál, talán a filmek hatására. Nap mint nap hallok olyan történeteket sajnos egyre fiatalabbaktól, hogy is éltek meg 1-1 "bulit".

Kezdem ott, hogy miért nincs a fiataloknak buli alkoholfogyasztás nélkül. Az egy dolog, hogy fogyasztanak alkoholt, mert egyes embereknek az segít könnyebben oldódni. De kérdem én ha olyan társasággal vagyunk akikkel egyébként is jól érezzük magunkat miért kell részegségig inni magunkat. Sok házibulin tapasztaltam a következőket: Minél fiatalabbak voltak a "bulin" annál kevesebben táncoltak, a zene feleslegesen és tul hangosan szólt (azért feleslegesen mert senki nem táncolt és mert korlátozta a kommunikációkat), Túl sok pia volt amit fogyaszhattak, és büszkék a fiatalok arra, hogy leitták magukat. Miért az az ideális hogy ha valaki sokat iszik és úgy bulizik? Attól miért válik "menővé"? A hiánya minden nemű értelemnek. Ez a gondja a buliknak. Persze néha ki kell kapcsolni. De azzal ha valaki csak úgy tudja jól érezni magát egy bulin, hogy minden alkalommal iszik. Lehet, hogy bennem van a hiba. De szerintem ott már gondok vannak. Lehet, hogy nem megfelelő a társaság, lehet, hogy nem tud beilleszkedni, lehet, hogy egyszerűen csak az nem bírja megállni, hogy ne fogyasszon alkoholt és úgy érzi anélkül már nem érezheti jól magát. De ezt már alkoholizmusnak hívják. Persze van aki most azt mondja pont én beszélek. Igen ébredtem már én is detoxban és nem vagyok rá büszke. De tanultam a hibámból. És remélem ezzen a bejegyzéssel felébreszthetek pár fiatalt, hogy változtasson e téren szokásain. Nem azt mondom, hogy nem ihat. De az kell a társaság miatt is. De tudja mindenki, hogy hol van a jóizlés és a részegség határa. És nem feltétlenül a mennyiség a lényeg, lehet a minőség is. Ha ott vagyunk. Inkább költsünk 1-1 jó koktélra mint sok "felesre". A fiatalokat szerintem meg kellene tanítani ésszerűen jólérezni magukat és azt hogy hogyan kell ténleg bulizni. van különbség a piálás és a buli között. Ezt is meg kell tanulni. Bulizni társaságban kell amikor jól akarod érezni magad. Ha meg piálni akarsz, tedd tönkre magad egy napra. És itt felhozhatnám a drogok és a különféle halucinogén szerek példáját. Aki viszont így érzi jól magát. Úgy, hogy ilynekkel élve érzi jól magát egy buliban. Akkor gondolkozzon el milyen is lehet egy közösség egy baráti társaságban jót bulizni felhőtlenül.

Én sokáig buliztam "értelmiségi" fiatalokkal. Én nem lettem az, de sokat tanultam tőlük e téren is. Gondtalanul fel tudtak oldódni és jól érezni magukat bárhol a társaságokban. Ők is felhőtlenül buliztak, de nem alkohol hatására. Hanem tudták, hogy mikor lehet kiadni magukból azt amit nem szoktak a hétköznapjaikban. Ők amint zene szólt nem zavartatva magukat kezdtek táncolni, mégha senki nem is táncolt. Ők beszélgettek és mindent kibeszéltek nem szemérmeskedve osztottak meg egészséges keretek közt olyan témákat amikről nem mindig beszélhettek. Nekik az ilyen bulik arra voltak jók, hogy kiadják magukból a feszültséget. Ott is szól zene, ott is isznak alkoholt. De az a társaság már felnőtt. És ők tanítottak meg engem igazán jól érezni magamat. Bátornak lenni és felhőtlenül nem zavartatva magamat szórakozni. ilyenkor nem csak egymással, új emberekkel, esetleg zenével vagy bármi mással ismerkedhetünk meg. De ténleg jól érezhetjük magunkat. Kis mennyiségü alkohol társaságában, Káros cigifüst nélkül, és minden olyan beteges szenvedély nélkül amit egyesek alapvető bulikellélnek fognak fel (gondolok ezalatt partydrogokra). Ezeknek a szórakozásoknak stílusa van. Értéke. És itt ténleg megismerheted az embereket és eldöntheted, ténleg nagy arc-e.

Jó Szórakozást. Egészséges Bulizást.

A bejegyzés trackback címe:

https://misterbig.blog.hu/api/trackback/id/tr291542976

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gojoeblack 2009.11.23. 12:51:22

Kedves!Van amibe egyet kell veled értsek, de valamibe nem. Igen a 15-19 éves korosztályig mindenki csak az ivásra megy, és volt olyan buli amikor én is kiütöttem magam. Hétvégén ünnepeltük a szülinapomat és a buli arról szólt, hogy ittunk ugyan, de beszélgettünk és nagyot kártyáztunk. Én és a baráti köröm nem az értelmiségbe tartozik, de nálunk az a fontos hogy együtt legyünk.
süti beállítások módosítása