Aki járatos a városban. Már észrevehette az '56-os járműveket, a katonának öltözött szinészeket, statisztákat, láthatta a lyukas zászlót, és a régi járműveket. Aki még nem ... az péneteken szerintem látogasson be a városba és nézze meg a kiállításokat ... a parlamentet ... a nagyobb tereket ... és hogy ki ne hagyjuk a térinstallációkat. Mondjuk nem tartozik rám de néha kíváncsi vagyok az ország 1-1 ilyen jelentőségű megemlékezésre mennyit költhet és miből... Nah de most nem ez a fő témám, hanem, hogy mindenkinek eszébe juttassam. A város nem hagyja elfelejteni emlékeit. Mindig gondoskodunk arról a multunkról megemlékezni amiről biztosan tudunk.

A gyönyörűen feldíszített terek utcák és a mindenhol látható lyukas zászló jelzi. Itt nemzeti ünnep készül. És nem csak az '56-os szabadságharcot, hanem a '89-es rendszerváltást is megünnepeljük. Ajánlom a pénteki napot egy kis körülnézéssel és sétával tölteni pesten ... biztosan van mindenkinek kedvére való látni való. Egyébként a lyukas zászló nem tudatos jelkép lett. Mikor a pesti egyetem diákjai fiataljai kivonultak. Megállt a levegő Budapesten és mindenki a forradalmi diáksereget figyelte. Voltak akik az ablakból figyelték a zajló eseményeket és voltak akik onnan kapcsolódtak be. Így tett egy Ápolónő is aznap és, hogy éreztesse hazaszeretét az ablakba kiállva lóbálta meg a magyar zászlót de akkor még a közepén lévő megszálló címerrel. Az emberek fujjolni kezdték, pedig jót akart szegény... ekkor az éleseszű ápolónő egyszerűen fogott egy ollót és kivágta a címert és attól kezdve mindenki így tett aznap. Állítólag sokminden nem tisztázott a körülményekről. De az biztos a magyarok együtt küzdöttek. A hazáért, a szabadságért.

Ezeket az eseményeket és még sok mást láthattok a pesti utcákon most pénteken. Tegyetek egy romantikus sétát. Ha mást nem emlékezzetek meg arról, hogy mennyi ember vesztette ott életét és mind 1 célért küzdve. A hazaszeretettel szívükben.

"Járás"

2009.10.21. 23:22

Most kicsitsem a gyermeteg dőlöngélésekre és a rohanó hajszákra gondoltam. A mindenki számára kedvelt és már valamiért teljesen természetesnek vett kapcsolatokról van szó. Innen üzenem mindenkinek ... szokjanak le ... Nem tudom miért természetes az, hogy ha egy lányt, én például párszor meghívom valahova, vagy történjen ez fordítva. Vagy az eggyik fél vagy a környezetük hiszik azt, ők együtt vannak, azaz járnak. A mai társadalom előitéleteinek fogható be. Nem lehet férfi és nő barát? Ezt teszi a filmes kultúra. Egyébként pedig mindenhol vannak kivételek (hogy ezzel senkit ne bántsak meg).

A "járás" tulajdonképpen a kötöttség előmezeje. Ha belegondoltok minden járás vagy kapcsolat vaéahol még tetszésből indul. Ezekután az ember kényszert érez, hogy "beleszeressen" a párjába. Ez egy természetes reakció hiszen akivel sokat vagyunk együtt megkedveljük és elkezdjük azt hinni vonzódunk hozzá. Nos utolag elnézést kérek a hinni szóért de jómagam örökszingli vagyok és a Tesó kódexre esküdtem fel. A diákszerelmet mind megéljük egyszer. Ez egy olyan állapot mikor nem életünk párját találtuk meg, de a rózsaszín köd ugyan úgy elötted lebeg és azt hiszed örökké tart. Ez mind szép és jó de a depressziós fiatalok kis százaléka ebböl a helyzetből lett rosszkedvűvé. Az élet ekkor szembesíti először az embert a nem tart örökké legyen bármilyen jó. Hát gyerekek ez a pech. A kapcsolatok igen nehéz és elgondolkozato emberi érzéseket és néha érthetetlen cselekedeteket szülnek. Kinek ne lett volna olyan szerelme akiért vízbefullt volna (a kivételek most ne válaszoljanak)? És milyen jó érzés is.

Én magam még nem jöttem rá. Ma igen sokan tudják, hogy nem feleséget keresnek tizenévesen. Pedig aki szülő vagy aki ebben a korban van megértheti, hogy a járások és kisszerelmek ilyenkor kezdődnek és legtöbbjük ilyenkor is ér véget és vált egy másikra. Ha tudjuk, hogy vége lessz mért nem tudunk felkészülni rá? Mért kell ujra és ujra akkor belemenni és elhitetni, hogy ez kell nekünk, hogy szeretünk valakit és ő is szeret minket? Mert az embernek kell a szeretet és az, hogy érezze valaki foglalkozzon vele. Megmondom nektek ilyenkor jelentkezik a se vele se nélküle. Jómagam már egy jó ideje örökszingli. Semmiféle kapcsolatba nem verhetem magam mert a "szerelmes" éveimben én leginkább vesztesen jöttem ki a kapcsolataimból. Viszont mindenkinek mondom. Ha nyerni akarunk mindenképpen és tudjuk, hogy úgyis beleesünk abba a hibába, hogy lessz valaki aki eltekeri a fejünk akkor abban a pillanatban. A végén csak arra gondoljunk. Jobb leszek mint elötte voltam. És innentöl jöhet az önmegvalósítás. Újitsunk be és változtassunk annyi mindent körülöttünk amennyit csak lehet. Az segít.

Nem is szaporitom tovább a szót. Nem vehetjük el a szerelmet az életünktől. De kell mindenkinek egy idő amíg magunkkal foglalkozunk és nem az alkalmi partner keresésével. Irány az önmegvalósítás a többit bizzuk a sorsra. Mindig akkor találnak meg a legmeglepőbb emberek amikor nem számítunk rá. És emit ne feledjetek. Nem akkor kezdődik egy kapcsolat, hogyha kimondta mindkét fél, hogy összetartozunk és most járunk. Hanem ha mind2 félnek hiányzik a másik és szeretne minél több időt eltölteni a másikkal. Érződik a szükség és a szeretet ... de sose félj az újtól legyen az bármi....

A keverőpult nagyja

2009.10.21. 22:28

Ha valakinek azt mondom mondjon egy híres Dj-t nah szerintetek kit mondana? ... Hát persze, hogy tiesto-t. Ez mind szép és jó és ki ne emlékezne a koncertjeire. És a feledhetetlen élményre amit ott élt meg. A társaságra vagy az éppen azon a bulin felszedett Lillára ... nah szóval a témánál maradva, ki nem lehet hagyni a koncertjeit. Megmondom nektek őszintén, szerintem a nagy Dj-knek semmi helyük nincs "kissebb szórakozóhelyekben. Már nem azért de az valahol korlátozza a helyzetüket és nem olyan élvezhető az élmény amit az előadó koncerten tud biztosítani. A nagyoknak kijár egy színpad és egy rendezvénycsarnok. És, hogy miért is írom ezt a cikket nektek? Íme!

Nem, nem tiesto van most megint magyarországon, de hasonló korban van és szerény véleményem szerint van akkora híre mint tiesto barátjának ... bizony aki figyeli a plakátokat kitalálhatta, hogy Paul Van Dyk-ról van szó. Október 24-én (szombaton) 21h-tól lessz koncertje a SYMA rendezvénycsarnokban ... mert megérdemli. Igaz, hogy a jegy ... Elővételben: 4500Ft ... A helyszínen pedig: 5000Ft ... de akkor is ... nincs sokszor alkalom ... menjetek el aki megteheti (ha nem leszek ott kérem a beszámolókat :D). A többit nézd meg te magad ... www.paulvandyk.com

süti beállítások módosítása