Szex és New York 2

2010.06.22. 12:30

  Szóval. Ez egy tipikusan csajos film. Az volt a sorozat, az volt az első rész is, és most ez is az. Mit várunk a 4 (szingli) főhősnőtől. Én úgy ültem be erre filmre, hogy olvastam, elötte mennyire szanaszédszedték a kritikusok. Nem tetszett nekik. Alig olvastam olyan kritikát, ahol bármi jót is irtak róla. Valóban igaz, van mit kritizálni benne. Bár szerintem ez azoknak szól, akik rajongtak mind a sorozatért, mint az előző részért. Valljuk be belőlük is szépszámmal vannak. Ez a film 16 éven aluliaknak nem ajánlott volt. Nem is értettem miért. Majd mikor elkezdődött a film, megértettem, hogy nem mindent érthet meg egy "kiskorú". Bár így belegondolva, lehet többet értenek mint mi. :) 

A sorozat régen még a szingliségről szólt. A nagy alma forgatagáról. És a szinglikről, a csajokról akik a gondjaikra megoldást találva próbáltak élni. A barátok összetartásáról, a lelki társak kapcsolatáról. Arról, hogy ez a 4 barátnő milyen fontos egymásnak. Az alapszituáció nem más. Csupán csak már alig van köze New York-hoz. Az előző részben is mexikóba utaztak szereplőink. Most Abu Dhabi varázslatos kelete nyűgözhet le minket. Még mindig nem csak a ruhaköltemények a fenköltéletmód, de a luxus és a pompa volt a mérvadó a filmben. Nekünk egy olyan életminőség, és színvonal, amit reális ember ismer, és csak álmodik. Olykor képtelennek tűnik a történet, de mégis valósnak. Véleményem szerint nem csak SJP hibáit kell keresni ebben a filmben, de esetleg a film lényegét is meg kellene érteni. Nem sok kritikustól hallottam, hogy miről szól a film. Minden második mondat a szereplők öregségéről szólt. Kérem, mindenki megösregszik. Senki nem marad örök ifjú. Hogy Samathát kelljen idéznem, már jön a klimax is. 

Történetében, most nem a szingliségről szól. Inkább annak a kinövéséről. A kapcsolatokról, azok megromlásáról. A házasság nem könnyű, legyen szó elkötelezettségről, szerelemről, gyerekekről, munkáról. A film most leginkább a problémákról szól. Míg már kevesebb jelenet játszódik New York-ban, Annál több a varázslatos szállodában. De érezhető a rengeteg mélypont. A barátnők akármennyire is összetartanak, mindenkinek megvan a saját otthoni problémája (majdnem mindenkinek). Ez a film most eljátszik, letör, obszcén poénokkal viccel és nagyon csajos. Ám nem a várva várt hatást hozza ki. Nem olyan igazi. Van benne egy olyan jelleg, hogy minden apróságnak jelentősége van, amire azt mondhatod h - ahha - és mikor már kimondtad történik vmi más. Ettől ugy érzed, hogy az előző, teljesen felesleges volt. Nem olyan masszív történet ez az egész. Inkább csak, én nem tudnám megmondani... Ez amolyan, "csajoknak kötelező" film, de egyszer elég volt látni. 

A bejegyzés trackback címe:

https://misterbig.blog.hu/api/trackback/id/tr912103509

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása