Jehova tanúi

2009.11.22. 00:56

Régóta beígértem ezt a bejegyzést valakinek aki egy nagyon kedves ismerősöm. Ő maga is Jehova tanúja. Ez nem csak egy vallás. Ez egy összetartó közösség. Jól rendszerezett szabályokkal. Ezeket a szabályokat nem ők hozták. A Biblia. Olyan elkötelezetten hisznek valamiben és élnek valami szerint, ami miatt tisztelni kell néha őket. Náluk nem megengedett a dohányzás, az alkoholfogyasztás, és a házasság elötti szex. Ezek a mai társadalomban olyan dolgok amiktől az ember nagyon nehezen tudja magát távol tartani. Jehova tanúi különlegesek. Gyakran találkozunk az utcán a városokban vagy bárhol Jehova tanúival akik téríteni próbálnak minket, legyünk mi is Jehova tanúi. Fedezzük fel mi is magunknak ezt az életet. Nekik kötelességük ez is. Így nevelték őket. És mindenki lehet Jehova tanúja még akkor is ha előtte kicsapongó életet élt. Itt nem számít a múlt. Köztük csak az számít, hogy amíg Isten híve vagy ne szegd meg a szabályokat. Jehova isten neve. Ez is benne van a Bibliában. És ők úgy ismerik ezt a könyvet, mint más a legkedvesebb dolgát. Például kötelességük mindig prédikálni is. Kiállni a közösség elől és beszélni valamiről amiben hiszel, ami megtörtént veled, vagy éppen idézel. Ezért is szükséges ismerniük a Bibliát. Bármikor tudják mit hol kell keresniük. És feltétel nélkül hisznek a vallásukban. Hisznek egymásban, a közösségükben és van miért. Ők összetartanak. De ha valaki megszegi a a szabályokat, vagy nem teljesíti kötelességét. Kiközösítik, nem járhat oda. Ez kicsit érdekes néha, mert nem hibázhatnak. Viszont mindnyájan emberek vagyunk, ők is azok. És milyen nehéz is megállni a kisértéseket ebben a világban. Mikor irányíthatnak az érzelmek, a társaságba beilleszkedni vágyás szándéka. Ezért tisztelem őket. Az önmegtartóztatás amiben ők élnek valahol példaértékű sokak számára. Ami nekünk olykor etikett. Nekik szabály. És élet. Sokmindent lehet néha azoktól tanulni akiktől olykor óckodunk. Persze vannak olyanok akik megismerés nélkül mondják rá, hogy milyen élet lehet az ilyen. Ők egyszerűen csak tudják, nem tudnák teljesíteni ezt az életet. Itt szükséges Jehova feltétel nélküli szeretete és, hogy az ember ténleg higgyen benne.

Ha valakit komolyabban érdekelne. Bárhol megtalálhatja őket. És ahogy mondják. Isten mindenhol ott van.

A bejegyzés trackback címe:

https://misterbig.blog.hu/api/trackback/id/tr611542933

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zsolt520 (Kovács Zsotza Zsolt) · http://zsotza.blogspot.com 2009.11.22. 23:30:40

Tisztelem Jehova Tanúit-az Embereket,és sajnálom hogy a Vallás-vezetőik manipulálják,és szellemi-lelki kiskorúságban tartják a tagokat (áldozatokat)! Én nyolc évig voltam a Szervezet tagja,-nem ismeretlen ez a vallás.Nagyon igaz erre a témára is:"Nem minden arany,ami fénylik!" Sajnos a Biblia csak elvileg Szentírás Jehova Tanúinál-a gyakorlatban az Őrtorony Társulat "kinyilatkoztatásai" a mérvadóak.Én nagyon hálás vagyok Istennek,hogy kiszabadított onnan!

mendes 2009.12.14. 13:04:38

köszönöm h megírtad ezt a cikket, nagyon kedves tőled.
És nem folyok bele veszekedésekbe, de azt szeretném tisztázni h Jehova Tanui miylen emberek,és hogyan élnek.Mivel mi csakis kizárolag a Bibliára támaszkodunk, legyen szó bármiről.A Vezető Testület pedig csak kordinálja a prédikáló munka végzését, ellát minket folyóíratokkal.A Biblia a tankönyvünk, a többi kiadvány csak segédeszközök, hogy a Biblia tanitásait könnyebben megérteni.Mindenki saját maga dönti el hogy Jehova Tanuja lesz vagy nem , kényszert nem alakalmazunk,nem is lehetne hiszen bizonyos ismeretre szüksége van annak aki szeretne megkeresztelkedni.
süti beállítások módosítása