Reggeli tekerés

2011.04.24. 23:45

Végre ismét átélhető érzés járta körül a levegőt. Alapjában nem is annyira jó, hiszen egy éjszakai műszak után haza kellett érni. Ám amikor az ember reggel kimegy és érzi a friss levegőt, hallja a madarak ébredését és meglátja a felkelő nap ragyogó sugarait. Megfogja valami felemelő érzés.
 
Hatalmas érzés amikor a lelkünk ezekkel átitatva kelhet útjára. Normális ember csak minél előbb az ágyba vágyna, ám előbb még haza kell érkezni. Ilyen időben nem is választhatunk mást, mint egy kiadós kerékpározást. A napfelkeltében tekerni, az üres utakon szabadon. Lassan figyelni, ahogy a város is ébredezik és minden egyre csak fellendül. Eléri minden a megszokott ritmusát és te láthatod nyergedből a folyamat kialakulását. A kávézók nyitását, ahogy a teraszokra kipakolják a székeket. Ahogy a süteményeket kitéve megtelik a tér azok illatával, majd lefolyik az első csésze fekete nedű, amelytől a kis vörös hajú hölgynek széles megnyugvó mosoly ül ki az arcára. Jó látni, ahogy mindenki felébred és másképpen éri el élete perceinek legfontosabbjait.
 
A köd már lassan oszlik, de a harmat még mindig ott csüng a város apró zöld szigeteinek fűszálain. A nedves levegő minden éjjel megtisztítja a várost a szomgtól. A tavasz, a nyár, mindenkinek jót tesz.
 
Az éjszakai munkás lassan hazaér. A mosoly az arcán, a napról tündököl már vissza, amint az egyre feljebb kerekedik, ő egyre álmosabb lesz. Budapestet szemlélve azon kapom magam, hogy lassan hazaérek. A belváros szűk utcái üresen és csendben fogadnak magukba. Csak átsuhanok rajtuk, a nagy háztömbök között. Már látom az én házam. A kulcsomért matatok félig lehunyt szememmel. Kinyitom az kaput, és hazaértem. Jól esik a pihenés a hosszú éjjel után. Nem szórakozni voltam, ígyhát másmilyen az érzés, de mégis úgy fekszem ágyamba, hogy melegnek érzem a szívem. Egy gyors zuhany megtisztít az esti piszoktól, az ágyam pedig átölelvén testem szenderít mély álmomba. Szép gondolatok keringenek fejemben, hiszen láttam az ébredést, mielőtt lefeküdtem. A város, amiben élünk, mégszebb ha mind szeretjük, és védjük őt, amikor tehetjük. Egy könnyű kis tekerés neki is jót tesz és nekünk is. Jó pillanatban mindenki megbékél, ha egy kicsit odafigyelünk.
 

Critical Mass április 30. - Ahol a sok jó bringás mind elfér ... 

A bejegyzés trackback címe:

https://misterbig.blog.hu/api/trackback/id/tr62853099

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása