Hajkozmetika szótára I.rész

2010.01.19. 12:00

Nos minden megújul. A nők, de ma már a férfiak is. Előszeretettel fejezik ki egyéniségüket vagy éppen igazítják a stílusukhoz, a trendhez a frizurájukat. A hajápolás és a fodrászatok megújulnak. Egyre több és több dolgot találnak ki a szépítésünkért. Most szeretnék pár kifejezésnek tisztázni a mivoltját :). Megjegyezném ha bármilyen gond van esetleg ajánlhatok kifejezett dolgokat de mivel ezért nekem nem fizetnek nem írnám meg most őket.

Ampullakúra
A hajhullás, a hajgyökerek elmerevedésével függ össze. A gyökerek megfulladnak, vékonyabb hajszálakat termelnek, élettartama egyre rövidebb lesz. A nők esetében ez átmeneti jellegű. egészen egyszerű okok is kiválthatják a túlzásba vitt fogyókúra, a dohányzás, bizonyos gyógyszerek szedése. Megelőzhető egy hajhullás elleni ampullakúrával.

Brushing
A hajszárítás professzionális elnevezése. Ma már igazi tudomány. Több hőfokozat a különböző minőségű hajlakkhoz. Erősítik a haj külső rétegét. Lehet diffúzor hajformázó feltét a göndör haj természetes szárításához, vagy szűkítő feltét a könnyebb formázás érdekében. Sokminden elérhető a szárítás alatt. :)

Fiatalító kúra
A haj veszít életerejéből. Az ősz hajszál általában sokkal vékonyabb, érdesebb, fénytelenebb. A megoldás: fiatalító kúra amely lehet sampon, pakolás ami belülről tölti fel a hajszálakat visszaadva azok életerejét.

Finish termékek
Első lépés a hajmosás, majd kondicionálás,ezután szárítás formázással. És a frizura kész a negyedik utolsó lépésre: a befejezés. Ma már rentgeteg eszköz van, hogy egy átbulizott éjszaka után a tincseink formában maradjanak. Ezek a finish termékek. Csillogást garantáló hajlakkok, waxok, hajformázó fénykrémek, tincsező vagy szálkásító pomádék. Melyeket a száraz hajon használva profi frizurát készíthetünk.

Gloss
Csillogás, fény minden mennyiségben. Frizurák terén is divat a ragyogás. Sprayk, zselék, viasz vagy permet formájában mi is megadhatjuk ezt a hajunknak kristálytiszta vagy selymes fényű, esetleg sziporkázó csillogással.

Gubancolásgátlás
A hosszú, vastag szálú, göndör, festett vagy melírozott hajkorona sok nő álma. Pedig rentgeteg gondot okozhat reggelente, mikor össze-vissza áll és nehéz kifésülni. Gubancolásgátló kondicionálók megoldhatják a gondokat. Válasszunk olyan habot amely a szelídítésen túl tartást is ad frizuránknak.

folyt. köv. ...

A bejegyzés trackback címe:

https://misterbig.blog.hu/api/trackback/id/tr291683478

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása