TestKondi

2010.01.26. 12:00

10 perc minden nőnek ( aki vágyik a "tökéletes" testre ),rászánhat pár mozdulatra. A legfontosabb, és leglátványosabb testrészeket akármennyire is, de meg kell mozgatnunk. Nem kötelező ezt aktívan, minden nap betartani, ámde, ha megteszed, hamarabb látszik az eredménye. Jó dolog ebben, hogy nem kell elötte bemelegíteni és ezáltal időt és energiát takarítunk meg.

Kar
15 msp-ig, 3-szor
Üljünk a földre, húzzuk fel a térdünket és emeljük föl a csípőnket, majd hajlított térddel. Hajlítsuk be a karunkat is. Mélyeket lélegezve maradjunk így. Majd elengedhetjük és megismételhetjük. Nehezítésképpen jobban behajlíthatjuk a karokat, vagy növelhetjük a fenék-sarok távolságot.

Hát
Ehez a gyakorlathoz kell egy gumiszalag vagy hasonló.12-őt 3-szor csináljunk.
A szalag két végét tekerjük a kezünkre. Terpeszállás. Karokat a mellkas vonaláig emeljük. Mély belégzés mellet húzzuk szét a gumiszalagot, kilégzéskor engedjük szépen vissza. Lassan csináljuk a gyakorlatot, figyeljünk arra, hogy a vállunk ne emelkedjen meg. Hatékonyabb eredményt még akkor kapunk, ha a szalagot jobban feltekerjük, ezzel rövidítve a szalagot.

Has
5 gyakorlat ami 10 másodpercig tart.
Hasra fekszünk, a karunkat a mellkasunk elé hajlítjuk. Emeljük meg a testünket úgy, hogy az alkarunkon és a lábujjhegyünkön támaszkodjunk . A pózt kitartjuk, majd lazítunk. Figyeljünk rá, hogy a nyakunk a felsőtestünk folytatása legyen, a csípőnk ne emelkedjen és a has feszes legyen.

Fenék
3-szor 12 gyakorlat az egyik, majd a másik lábbal.
Egy lábra állunk, mellső közép tartásba a karokat. A térdünket hajlítsuk be 12-szer. Minél mélyebbre guggolunk annál jobban erősítjük a fenékizmunkat.

Comb
Kezdőknek: 3-szor 15 másodperc
Haladóknak:
15 másodperc 2 lábbal majd 15-15 másodperc 1-1 lábon 3-szor
Háttal támaszkodjunk meg egy falfelületnek, térdünket hajlítsuk be úgy, hogy a lábunk a térdünknél derékszöget zárjon be. Csípőnket támasszuk a falhoz és maradjunk így. Ügyeljünk a testtartásra. Belégzéskor megfeszítjük a hasunk, kilégzéskor ellazítjuk. 

Kicsit lehet, hogy megeröltető némelyik, de a szépségért mindenki küzd egy kicsit. Ennyit megért. :) 

A bejegyzés trackback címe:

https://misterbig.blog.hu/api/trackback/id/tr61701204

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása