Szépségtippek a világból

2010.02.11. 12:00

Minden nőnek kijár egy maszk, krém, olaj amely a saját praktikájuk lehet és otthon kikeverheti magának. A világ különböző tájain a nőknek mindenhol megvannak a trükkjeik. Hát íme a boszorkánytudomány.

Epres hidratáló maszk (táplát,selymes bőr)
Törjünk össze 3 szép epret, majd keverjük össze egy kávéskanál mézzel és ugyanannyi semleges hidratáló krémmel. Addig keverjük míg zsíros masszát nem kapunk. Ezután felkenjük, 15-20 percig rajta hadjuk és tiszta vízzel leöblítjük.

Gyógyfüves masszázsbatyu
Gézből vagy más puha anyagból készítünk relaxálóbatyut. Az anyag közepére némi kurkumát, citromfüvet és galongát (ez egy gyökér, a gyömbér rokona), és kössük össze egy madzaggal. Gőz fölött melegítsük a batyu(kat), és tegyük az érzékeny testtájékra. Az illat és a hő nyugtató hatású, a valók aktív hatóanyagai pedig élénkítik a vérkeringést.

Maszk száraz bőrre
Keverjünk össze egy evőkanálnyi kókuszreszeléket néhány csepp E-vitaminnal, egy fél avokádó húsával, két evőkanál zappehellyel és egy csésze hideg rozmaringfőzettel. Vigyük fel az arcunkra és 20 perc elteltével öblítsük le.

Hidratáló balzsam
Arc masszázs 15 percig. 3 csepp napraforgóolaj, 1 evőkanál joghurt és 1 evőkanál méz keverékével. Végül öblítsük le.

Száraz hajra jojoba
A fakó és száraz hajnak úgy adhatjuk vissza a csillogást, hogy jojobaolajat használunk rá. Ez helyettesíti a pálmaolajat.

Mellfeszesítő keverék
2/3-ad rész citromlé és 1/3-ad rész rum keverékének segítségével a mell újra feszes lesz. ( az enyim nem ) Illetve megtartja feszességét. Körkörös mozdulatokkal dörzsöljük be a mellet minden nap ezzel a feszesítő folyadékkal.

Salátás ránctalanító maszk
Turmixoljunk össze 1 fejes saláta néhány levelét 1 tojás sárgájával és 1 dl folyékony joghurttal. Felvisszük és 15 perc múlva öblítsük le. A saláta antioxidáns és a tojás sárgája hidratáló tulajdonságaival a joghurt összehúzásával és hidratáló hatásával az arcbőrt gyönyörűvé teszi.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://misterbig.blog.hu/api/trackback/id/tr511748265

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása