Mesélő

2010.03.23. 08:00

Mindnyájan mesélők vagyunk kik vagyunk a földön. Van olyan aki ebből él meg. És többen mint hinnénk. A regényíróktől kezdve, a költőkön át, a humoristák, a zenészek mind, és még sok sok foglalkozás szól erről. De a mindennapok elengedhetetlen kelléke is ez. Az, hogy mesélünk, a munkatársunknak, a kedvesünknek, a egy barátnak, de akár egy megállóban szóbaelgyedve egy ismeretlennel, még neki is. Mindenkinek mesélünk. Elmesélhetjük azt mi történt velünk, mi zajlik körülöttünk, mi a véleményünk, mit érez szivünk, mit tudunk, mihez értünk, mi az elgondolkozásunk. De itt megis szakítom ezt, így elég hamar bele lehetne unni a posztba, a túl sok felsorolásba. Tehát lényegében mind mesélünk mindenkinek, olykor továbbadjuk amit hallottunk. Ezzel építünk, tartjuk a kapcsolatot. Ez az ami összeköt minket, ami alapján meg lehet ítélni valakit, és meg lehet ismerni bárkit. Olykor már úgy érkezünk egy közösségbe, hogy mi még nem is merünk senkit, de már hallottak rólunk, meséltek rólunk. Érdekes egy ilyen dolog mennyire mindenkiben meglehet. Van, hogy egy baráttal vagyunk, egy társasággal. Akár egy viccet mondunk el, akár csak nevettetni akarunk a saját történéseink elmesélésével mind mesélők vagyunk. Vannak jobbak, vannak rosszabbak. De mind vagyunk. Minden mese szól valamiről, Kötődik valakihez. Lételemünk a mesélés, a múltunk, a jelenünk, a jövőnk kötődik hozzá. Egy mesélő fontos része a meséjének.

De ha mind mesélők vagyunk, a saját mesénk (életünk) mért nem tudjuk irányítani? Mind elmesélünk annyi mindent. Olykor a saját történeteink is sikert arathatnak. Van, hogy csak magunkban gondolkozunk el rajta. Mégsem tudjuk a mesét vezetni. Mégis ő irányít minket. És mi hiszünk benne. Hát akkor nem csak a mesélők vagyunk de maga a történet, maga a szereplő. Mind mi vagyunk. Érdekes egy gondolat az, hogy a mese mennyire része lehet az életünknek hiszen ez köt össze minket. De mennyire nem tudunk vele mit kezdeni. Mennyire irányít az minket. Mennyire vagyunk mi az ő "játékszerei".

A bejegyzés trackback címe:

https://misterbig.blog.hu/api/trackback/id/tr421855440

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása