Blog a neten

2010.12.05. 16:22

 Ma már a blogok fontos szerepet töltenek be a média életében. Persze sokan szándékosan nem vesznek tudomást róluk. Régen még a blog nem szólt másról mint egy ember interneten közzétett naplójáról. Sajnos a bloggereket legtöbben még mindig ezzel azonosítják. Ez a mai világban megváltozott.

Szerencsére szakemberek, értelmiségiek is elkezdtek írni, sőt, ma már a legtöbb oldalnak, cégnek is van blog része. Itt a világon mindenről informálódhat az ember. A webkettő ezen formája informál minket, saját magunk által. Természetesen vannak még napló szerű blogok is. Ezek nem minden esetben hosszú életűek a tapasztalataim szerint. Az ember egy fiatalabb fázisában elkezdi írni, majd idővel kinövi és inkább éli életét. Ezeknek is népes olvasótábora akad (főleg abban a világban ahol a valóságshow-k még mindig nagyobb nézettséggel rendelkeznek mint egy "kulturális" műsor). Ám itt mindenki élhet a tehetségével, tudásával. Van aki verseit közli, van aki a világban tett felfedezéseit, képeit, mások képeit, vagy egyszerűen bármit közzétehet. Idővel akarva akaratlan egyre többet tud meg a világról, az internetről, esetleg más emberekről.

Vannak személyes blogok, amik szerintem inkább érzelmeket fejeznek ki és inkább célzott körnek írja a szerzője mint a nagyvilágnak. A napokban olvasgattam ilyeneket én is. A hozzászólásokból és az üzenőfalon hagyott csiripelésekből azt láttam ki, hogy mind aki olvassa az oldalt az író közvetlen baráti körébe tartoznak. Természetesen nekem is vannak ilyen olvasóim (és sokat is panaszkodnak mostanság, hogy kevés az írás). Ez nagyon kedves dolog mert lehet, hogy az ember egy ilyen helyen másképpen éli ki magát és többet tudhatnak meg róla a barátai. A blogok valahol egy lehetőséget is nyújtanak. Itt az ember lehet más ember mint amit mutat, lehet nyíltabb, de rejtőzködőbb is. Bemutathat egy olyan világot ami csak benne él. Megtehet bármit, anélkül hogy bárki is tudná ő tette közzé. Ez is egyfajta álarc a mai világban, de innen bátrabban kiabálhat akárki. Az emberek szava az érvényes itt, mindenféle beleszólás nélkül. 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://misterbig.blog.hu/api/trackback/id/tr342494769

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása