"A körömlakkozásról"

2010.12.14. 18:59

 Ez a poszt, egy nagyon jó barátom segítségével jöhetett létre. Köszönöm Adri mégegyszer. Ő többek között Avon tanácsadó. "A szem a lélek tükre, a kéz pedig a testé" tartja egy kis kiegészítéssel a mondás. Ha a szemedben a gondolataid látszanak, a kezeden a munkád, az életed, a megviseltséged, testi higiéniád. Hölgy ismerőseim körében ki szoktam használni, hogy a nők rejtelmeiben merülhessek el, és jobban megértsem az őket körülvevő világot. Itt az ideje, hogy újra foglalkozhassak velük, és saját belátásom szerint, férfi szemmel, adhassak tanácsot nekik. Nem többet alkotott meg nekem Adrienn, mint a menetét, hogy használd jól, és ügyesen a körömlakkot. Személyes kedvenceim az egyszínű és a francia lakkozások, bár a mai világban elkerülhetetlen, hogy az önkifejeződést egy hölgy a körmein át élhesse ki. Ma már köves, mintás, matricás, és megannyi módon elérhetik ezt. Én csak a pontos és hagyományos festést tudom közvetíteni kedves olvasóimnak. 

Ahhoz hogy egy lakk szépen mutasson a körmön, először a köröm felületét kell kezelésbe venni. Lakkozás előtt mindig töröljük át körmünket lemosóval átitatott vattával, még akkor is ha nem volt lakkozva. Ne legyen rajta semmilyen szennyeződés.
Fontos hogy a körmünket szépen formára reszeljük, és egyforma legyen mind. Nem szabad vágni, csak reszelni, ugyanis csak a reszelés zárja le szépen a köröm peremét.
Mindezután a köröm felszínét is érdemes egy kics megreszelni, de ezt nem a durva hanem egy finomabb reszelővel. Ezután polírozás.
Ha már szépen fénylik és sima felületű, jöhet a lakkozás. Szebb lesz a lakk ha felviszünk a szín előtt egy alapozó réteget, ez lehet színtelen vagy testszínű lakk, esetlet speciálisan ilyen lakk is kapható. Arra kell törekedni hogy minél kevesebb réteg lakk legyen a körmünkön, maximum 2, kivétel a franciánál. 
A színeknek itt is van optikai szerepük, a kis körmökön jobban mutatnak a sötétebb, élénkebb szinek, míg a nagy körmökre a világosabb, pasztell színek valók. 
A lakkozásnál keskenyítő hatást érhetünk el, ha nem teljesen a széléig lakkozzuk a körmöt, hanem kihagyunk egy kis részt.
Francia manikűrnél felviszünk egy réteget a természetes színű lakkból, ha ez teljesen megszáradt akkor jöhet a fehér része. Ezt mindig szabadkézzel visszük fel, a sablonok nem jók, mindig befolyik alá a festék. Ha, pedig mégsem olyan szép a vonal, akkor egy vékony, mintázó körömlakkal lehet egy csíkot húzni oda. Egy ezüst vagy arany, de midnenképpen világos és fényes színt válasszunk. Majd még egy réteg a natur színű körömlakkból, a természetesebb hatásért. Persze a minta csík, vagy egyébb minták vannak mindig legfelül.
Ajánlatos egy száradást gyorsító spray-t venni. Például az Avon-nak szerethető termékei vannak ilyen célra. Tényleg meggyorsítja a száradást, így nem történhetnek "balesetek".

A bejegyzés trackback címe:

https://misterbig.blog.hu/api/trackback/id/tr232515974

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása