Lélekblog. Ez kicsit szerintem olyan mint egy napló, de ez nem az ember napjait, élményeit írja le. Inkább az érzéseit, a mély érzéseit taglalja. Érdekességképpen a hölgyemény jelen esetünkben egy 17 éves lányka. Egy olyan lányka, aki lenyűgözően közli az érzéseit a világ felé. A hangulatteremtéshez zenét hallgat az olvasó, mégpedig amit maga a blogger válogatott. Az oldal mint olyan, egyébként nem kicsit sötét hangulatú. Az írásokat is van, hogy ez jellemzi. De nem a gonosz, sötétséggel tudnánk leírni, mert ez nem pusztító, kicsit néha inkább önpusztítónak látszanak. Fogalmazási kézsége mindenesetre van a kislánynak. Ha nem is mindig tökéletesen érthető elsőre mindenkinek egyes bejegyzés, egy megismételt figyelmes átolvasással szerintem mindenki megértheti írásainak súlyát, jelentőségét, lényegét, mondanivalóját. Mert mindnek van valójában, de mindenki magában tegye el, ezt éppen hogy értékeli. Semmiesetre sem szidható ezért az író, hiszen valljuk be olykor kevesen merik kinyilatkoztatni valódi érzéseiket. Olykor, igaz, kissé ezek az írások is rejtőzködőek, sőt, néha-néha még bizonytalanságot is sugallnak az író személyében. Magánybanhallgató, Szentmártoni Szofi alkotásai, gyakran valók a lelkizős, önpusztítós pillanatok olvasmányai közé. 

Esquire - Women We Love

2010.12.21. 15:52

 Szeretjük a nőket. Ez nem is kérdéses, főleg ha ilyen gyönyörű nőkről van szó. (Persze, mind tudjuk, hogy a szépség nem minden.) Az Esquire a politikával, receptekkel, divattal, és sok egyébbel foglalkozik. Tetszetős számomra, hogy a hölcsekről, nem csak fényképeket, divatfotókat, de kisfilmeket is készítenek. Ezekben a nő a főszereplő egyedül. A fények, a környezet, a ruhák, a mozdulatai, a zenei aláfestés, és mind-mind annyira összecseng, hogy már-már képesek vagyunk azt hinni a világ is ilyen.

Hiszen a tökéletes modell mozdulatai mind fényképre termettek. Én is szerettem régen, ha a modelleimnek, nemhogy mondani nem kellett, de már maguktól érezték, mit is kell tenniük. Sajnos természetesen ritka az ilyen. A tökéletes mozdulatok sorozata viszont valóban filmre érett. Végre megtehetjük, hogy ezeket a filmeket megörökítsük, és közzétegyük a világ számára. Egy jó csapat, egy jó ember mögött, ilyen nagyszerű világot tud alkotni. Nincs is jobb talán, mint amikor képesek vagyunk megalkotni amit elképzeltünk. Amit mások elképzelhetnek. Íme pár Best of Esquire videó. 

 

 Ezt sugallják nekem Ruben Brulat újdonsült képei. Kicsit magánakvaló, kicsit elvont, ám mégis megragadó gondolatot lát benne az ember. Egy ember, miként magában, mezitelen fekszik a világon bárhol. Kiszolgáltatott a természetnek, a világnak. Még több kép.

Pendulum - Witchcraft

2010.12.20. 21:41

 Egy nagyszerű zenekar, nagyszerű száma. Gyönyörű, erős és dinamikus képi világgal. A videó nagyszerűen illeszkedik a zenéhez, vagy fordítva. 

Pendulum / Witchcraft from Murat Pak on Vimeo.

süti beállítások módosítása