Unalmas mint a Köki

2010.05.22. 20:06

Halottam ezt még pár hete. Érdekes egy megjegyzés. Tudni kell, hogy Kőbánya-kispest állomáson hatalmas felújítás, építés folyik éppen. 2010 végére lesz szerkezetkész és 2011 első felében tervezik az átadást. Hatalmas, szinte már feleslegesen nagynak tűnik egy ilyen helyre éptített központ. Mondjuk annyi érthető, hogy ferihegyről érkezők (nem kocsival) legelőször ezt a csomópontot találják meg.

Siralmasan nézett ki eddig ez a hely. A kommunizmus egyik undorító majdhogynem melléktermékeként "villogott" ez az állomás. Csak gondolni tudom, mikor megszületett az első terv ennek a helynek a felépítésére (az előző épület). Mennyire modern és forradalmi lehetett a maga majdnem kör (nyolcszög) alakú ablakaival. Fura szinével pedig a végefelé tényleg elavult és csúf volt. Az az épület tulajdonképpen még csak a pályaudvarra orientálódott, és a központban a metró és a máv elérése volt. Ez megváltozik.

Az új épületcsoport az eddigi mellett helyezkedik el. Az eddigi helyén, már csak egy híd lesz. Vásárlási csomópont, közlekedési csomópont, egyszerűen mindent terveztek is (bár mozit nem láttam). Az épület végén egy OBI kap helyet, de nem igazán értem, mert ha az ember a határút fele megy, az Euro Park elött szintén van egy OBI áruház. Szuper építkezés. Mindenképpen jobb lesz, mint az, ami itt volt. Viszont sokkal unalmasabb. Az egész tulajdonképpen hatalmas téglatestekből áll. A homlokzatban a legváltozatosabb az balakok, amik szintén négyzet alakúak. A borítása, egyszerű tégla lesz. Szerintem semmi különleges nem lesz az építményben. A tetőkert dicséretes dolog, és persze a parkolási lehetőség, az üveghídak a vasútállomás fölé. Szép, de aki az előző épületet megszokta, nagyon unni fogja az újat. Persze itt lehet találkozni, vásárolni kultúrált környezetben. De hiányzik belőle ami egy építésznek különlegesség lenne.

Minden esetre, kellett a felújítás. Dicséretes az ötlet is. Hatalmas építkezés, és hamarosan készen lesz a tervek szerint. Az építtetők helyében egy kis színt és fiatalságot vinnék még az épületbe.

A bejegyzés trackback címe:

https://misterbig.blog.hu/api/trackback/id/tr192023649

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása