The Simpsons

2011.02.21. 22:45

 Sok felnőtteknek szóló mese születik. Vajon joggal kérdezhetjük-e, hogy ezek a mesék az örök gyerekeknek, vagy a poén kedvéért pont mesék? Esetleg meglehet, hogy csak olyan elemeket tartalmaz, amit nem tudnánk megvalósítani egy valódi sorozatban, mint rajzokon. Hát talán a válasz kicsit is-is. Megannyi mese a bizonyítéka, hogy a felnőttek is élvezik és szeretik nézni ezt a fajta szórakozást. Ha még a nekünk szóló poénokra is rátapintanak, talán még rabjai is leszünk. Most pedig egy kis bemutatóvideót lássunk, miként nézne ki, ha a Simpson család, nem mesében, hanem sorozatban létezne. Szerintem minden így jó, ahogy most van. 

Come Home To The Simpsons from devilfish on Vimeo.

Alkoss, ne háborúzz

2011.02.19. 22:55

 Csak meg kell nézni ezt a videót, és ez a lenyűgöző stop motion kisfilm, minden lényegeset elmond, amit csak tudnunk, tennünk kell. Ez minden, egyszerűen, az újságból. 

Sokak Savaşa Karşı | Streets Against The War from sokak savasakarsi on Vimeo.

A szép reklám

2011.02.18. 16:48

 A jó reklám elkápráztat és lenyűgöz képi világával, ezzel ösztönöz, hogy megvedd a hirdetett terméket?

Your Majesty Reel 2011 from Your Majesty on Vimeo.

Szenvedély

2011.02.17. 19:52

Na ez az amiről mindenki biztosan tudna mesélni. Ám megélni mit is jelent ez nekünk? Sokan a szerelemhez és egyéb ostoba érzelmekhez kötik. Belegondolva ebben mégiscsak lehet valami ráció. Ami teljesen biztos, ez is emberi kapcsolatokra épül. A szenvedélyt leírhatjuk az összes érzelem  fokozataként. Tudunk szenvedélyesen szeretni és gyűlölni is, hogy a két "végletet" említsem. (A szerelemnek nem a gyűlölet az ellentéte, de ezt majd kifejtem a későbbiekben. Lényegében mindent leírhatunk ezzel a szóval, de akkor mire is van ez? Régen egy számunkra kedves emberrel ezt ki lehetett veséznem, A tétel tehát a következőről szólt;

 

Nyuszi itt, nyuszi ott

2011.02.08. 18:12

 Csodás kis animációs film az Ubisoft-tól. A kisfilmet egyébként az akama studio készítette. Szerintem rettentő aranyos és jópofa kis videó ez. 

RAVING RABBIDS TRAVEL IN TIME from Alexandre ADA on Vimeo.

Divatos nyelvtanulás ...

2011.02.06. 21:58

 Sok módszer van arra, hogy elsajátítsunk egy nyelvet. Azt mondják, azok a legjobbak, amik minél több érzékszervünkre hatnak. Érdekes és mindenképpen ötletes koncepcióval állt elő az EF. Igényesen megalkotott videót mutat be számunkra, amik meglátásaim szerint egy utazó élményeiről szólnak az adott nyelv országának jelentős városában. Mondjuk még nem találkozunk minden fontosabb nyelvvel, de már elindult az áradat. Mindenesetre figyelemre méltó az elgondolás. Szép helyek, életszerű szituációk, valódi városok. Szerintem ha másra nem is, de kedvcsinálásnak jó a videó. Meghozhatja a kedvünket 1-1 nyelvhez és annak hazájához. A videókban láthatjuk az eredeti írásmódot az idegennyelvű szavaknál. Alatta a jólismert kiejtési jelöléseket (Aki nem találkozott volna velük, nyugodtan lapozzon fel egy szótárat, minden szó után ezekkel a karakterekkel van jelölve a szavak kiejtésének módja) olvashatjuk. A videókban az is szép, hogy meg lehet állítani ha jobban szemügyre vennénk valamit. Nem feltétlenül fed le egy utazáshoz szükséges szócsokrot, de körülírja, mit érdemes tudnunk ha nekivágnánk. 

süti beállítások módosítása