Úgy döntöttem a blogomat azzal kezdem amiről mi is beszélgettünk ma egy jó baráti összejövetel által. Ma a haverokkal (mint egyébként igen gyakran) lementünk a klubba* mikor már mindennel végeztünk és elővettünk egy vízipipát. Ahogy azt kell felállítottuk, összeraktuk, megtöltöttük, begyújtottuk. Igazából én vagyok a bűnös mert a haverok közül sokaknak én mutattam meg ezt az élvezetet de mentségemre válljon nekem is más haverok mutatták mikor fiatalabb voltam. Szépen lassan mindenki körbeülte a pipát, beszívtuk és körbement a szívóka. Ilyenkor ellazulunk hátradőlünk és meg tudunk mindent ésszerűen beszélni (többnyire). Nemrégiben felhoztuk témának, hogy vajon ki találta fel a vízipipát ... mivel nem egy oan egyszerű dolog mint a cigi (és itt megjegyezném, hogy nem oan káros, kellemes a füstje és különböző ízekben lehet élvezni ízlés szerint). nos amit tudunk, hogy arab eredetű :D ... logikusan ... mivel van török és egyiptomi pipa különböző méretekben árakban. Ez a régebbi kultúrákban fontos szertartás volt és akár másfél óráig is élvezhető volt (mi van hogy fél óra alatt elégetünk egy aromát (de lehet hogy mi vagyunk a bénák)). A legmeglepőbb h az elsö vízipipa kókuszdió héjából készült Indiában. A fénbykora a XVII. században volt törökországban ... ekkor külön szabályok és törvények születtek rá. Minden vízipipában a sötét szinű iráni dohány alkalmazható ezt többször átmossák, hogy veszítsen erejéből majd datolya lében áztatták, az igényesebb dohányokat gyümölcsökkel ízesítették. Idővel rentgeteg kultúrában ismerttéés kedvelltté vált.

Nah ez a vízipipa rövid múltja.

Ezt a kultúrát valószinű, hogy mi és a következő kultúrák is éltetni fogják mert aki megszerette élvezi és néha néha megkívánja ...

A legnagyobb vízipipás gurut az alábbi cím alatt találjátok ... ha bármi kell itt nézzétek meg a vízipipáról ...:

http://www.vizipipa.eu/

*a klub : a keleti pályaudvar nyitott aluljára (kör)

A bejegyzés trackback címe:

https://misterbig.blog.hu/api/trackback/id/tr61421697

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása