A fodrászszalonokban vendégek gyakran csodálkozva fogadják, ha a fodrászuk a hajukról és a hajuk állapotáról kezd el beszélgetni velük. Pedig manapság ez a procedúra egy igényes szalon alapszolgáltatása. A fodrász képes arra, hogy megállapítsa a haj, illetve a fejbőr igényeit, problémáit. A lelkiismeretes szakember célratörő kérdéseket tesz fel, megfelelő termékeket ajánl otthoni használatra. Ez a hajdiagnózis magyarázata melyet a jobb helyeken elvárhat az ember. Válasszuk meg hát hova térünk be.

Hajvégápolók
Töredezett hajvégek ápolatlan hatást keltenek. Elég csak néhány csepp egy jó minőségű hajvégápoló készítményből, ami megállítja a töredezést és egyben megvédi a hajszálainkat az állandó igénybevételtől (ilyenek például a gyakori hajmosás, hajszárítás, szél, napsugarak káros hatása)

Hajtőemelő hab
Túlzás nélkül állíthatjuk, hogy ez a finish termék még a legalaposabb, nehezen formázható frizurát is felfújja, dússá varázsolja. Nedves frizuránkat válasszuk szét néhány centiméterenként tincsekre, és a készítményt speciális adagolófejével fújjunk a hajtövekre. Már a szárítás alatt is érzékelhetjük, hogy frizuránk megemelkedik.

Hővédelem
Hajszárító, hajvasaló, sütővas, meleg csavarók, a hajszálak ádáz ellenségei. Nem hiányozhat egy frizura megalkotásánál, ugyanakkor roncsolják is tincseinket. A hővédő és formázó hajspray megoldást jelenthet. Szárítás elött 2-3 pumpányit kell felvinni a hajtőre, majd átfésülni a hajvégek felé. Az eredmény könnyen kezelhető, párataszító, tartós frizura egész hajszálakból.

Loknik
Ma már nem csak hajcsavarókkal vagy sütővassal készíthetünk laza loknikat tincseinkből. Elég a hajszárítás elött néhány fújás egy göndörítő spray-ből, egy diónyi a hajhullámosító krémből, zseléből. Omló hullámokat varázsolhatunk frizuránkba. Zilált hatás érdekében használjuk a kezünket. A klasszikusabb megjelenéshez pedig jól jön egy körkefe.

Melír
Csíkok a hajban. Az elmúlt időszak nagy divatja a melír. Nagy előnye, hogy látszólag sokkal lassabban nő le, mint a hajfestés. Életet és színt visz a hajba. Finoman kiemeli a haj textúráját, hangsúlyozza a vágás apró trükkjeink eredményét.

Nedves hatás
Évek óta a nyári szezon nagy divatja a hajviseletek terén a "wet look", vagyis a nedves hatás. Mintha épp most léptünk volna ki a zuhany alól. Olajmentes hajwax, amitől nem lesznek zsírosak a hajszálkak, viszont csillognak, ahogy a nap sugarai megtörnek rajtuk.

Regenerálás
Töredezett hajvég, fakó hajszín, tartás nélküli hajszálak - ezek az igénybe vett haj legfőbb jellemzői. Hajunk gyóygító készítményekre vágyik, jó sok vitaminra, gyógynövénykivonatokra. Szerezzünk be néhány energiabombát. Tartsunk intenzív regeneráló kúrát a hajmosás után.

Színvédelem
Ha már egyszer pénzt, időt és energiát nem kímélve ragyogó színt adtunk hajunknak, nem árt, ha a lehető legtovább megőrizzük fényét, intenzitását. Cseréljük le samponunk, balzsamunk hajszínvédő készítményekre.

Volumennövelés
Dúsítás, de nem tupírral, hanem könnyen használható hajápoló készítményekkel. A vékony szálú haj megmenthető. A hatás akkor tökéletes, ha a dúsító sampont, kondicionálót és hajhabot egymás után használjuk.

Wax
Magyarul viasz, ami a mai modern frizurák nélkülözhetetlen kelléke. Segítségével hangsúlyozhatjuk hajunk textúráját, kiemelhetjük a hajvágás vagy éppen hajunk természetes esését. Tépett, borzas vagy tincses frizurák nem létezhetnek nélküle. Használata egyszerű: körkörös mozdulatokkal nedves vagy száraz hajra vigyük fel a waxot, majd ujjainkkal formázzuk a frizurát saját stílusunk szerint.

Rendszeres fejmasszázs, vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag táplálkozás, hajtipusnak megfelelő hajápoló készítmények használata: az egészséges hajkorona három alapvető követelménye.

Minden tiszteletem a hölgyeknek !! =)

A bejegyzés trackback címe:

https://misterbig.blog.hu/api/trackback/id/tr631683582

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása