Vizet iszik, bort prédikál?

2010.04.10. 17:59

Lehetne ez egy politikai töltettségű poszt is. De nem az. Abból már szerintem annyi blog foglalkozik ezekben a napokban, hogy kissé lehet sok. Persze a választás fontos. Sokaknak a reklám is. Nekem is megfordult a fejemben egy olyan bejegyzés gondolata amivel felhívhatnám talán a figyelmet magamra, amivel esetleg tudnék pár olvasót szerezni. Amúgy mennyi az esélye, hogy valaki a sok politikai bejegyzés közül, pont engem szúrna ki. Inkább hagyom és foglalkozom a "kis" problémákkal. Majd 4 év múlva publikálok valamit erről is.
Megjegyzés: attól még lehet érdekes a bejegyzésem, hogy nem kötődik eggyik párthoz sem
.

Nos a címem sokat még nem árul el, de az olvasás után talán rádöbbensz. Mostanság találkoztam egy embertipussal. Mindenről tudja mi a helyes, mindent tökéletesen átgondoltan elbírál, tanácsokat ad és teszi ezt minden izgatottság, minden felmerülő kudarc lehetősége nélkül. Körülötte sokan okosnak és ésszerűnek tartják. A gondjaikkal ugy hiszik nyugodtan fordulhatnak hozzá, mert ő tudja a jó választ. Ez tökéletesen így is van. Ámbár ha az egyénünk a saját gondjaival szembesül megáll a tudománya. Még abban a szituban is, amit már ezerszer megoldott másoknak, magának nem tud segíteni. Egyszerűen olykor feltornyosulnak a gondjai mert nem tud velük mit kezdeni. Nem tudja megoldani őket. Hát akkor honnan tudja másoknak mi a megoldása ha magának nem? ... Tapasztalatból, mert ért hozzá. Emberünk olyan beszéd és meggyőzőképességgel rendelkezik hogy bárkivel bármit elhitet. Mikor viszont saját maga szembesül az adott gondokkal. Magával hiába beszélget. Könnyebb mások problémáit megoldani. Könnyebb másoknak segíteni, minthogy a saját bajunk oldanánk meg. Van mikor az akinek segített már, szembesíti azzal amit már egyszer megoldott neki. És tulajdonképpen a megoldást amit még ő alkotott, juttatják vissza saját magához.

Jó másoknak segíteni, de meg kell tanulnunk néha elfogadni is a segítséget. Mindenki tudja és elhiszi, hogy mindent meg tudunk oldani. Ám jobb ha haggyuk picit magunk. Lehet olyat hallunk ami tőlünk ered.

A bejegyzés trackback címe:

https://misterbig.blog.hu/api/trackback/id/tr101910085

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása