A CET Budapest Dunáján

2010.04.13. 20:54

Egy kis építészet is felüti fejét a blogon. Mint aki tudja, tudja. "Építésznek tanulok." Valamilyen közömnek kell, hogy legyen tehát a dolgokhoz Budapesten. Mindig is nagy örömmel értesültem mikor szeretett fővárosomban valami forradalmit tapasztalhatok. Már igen régen elkezdődött egy egészen új terv. Ez nem csak kis hazánknak, de a Duna összes országának részeként fog majd jelen lenni. Egy kis idézet a CET hivatalos oldaláról ami kicsit megmagyarázza, miért is lenne jelentős ez megvalósulni látszó terv.

Hello Budapest!

A CET Európa friss áramlataival érkezett. A kultúra és az üzlet új minőségét teremti meg, amely éppen e kettő tudatos összekapcsolásából fakad. A multifunkcionális épület feladata jelképezni a 21. századi Budapestet, segíteni a város lakóinak ismét birtokba venni a Duna partot, és bebizonyítani, hogy nyugat-európai sztenderdek szerint is lehet szórakozni és vásárolni.

 

A CET a Fekete erdőtől a Fekete-tengerig áramló Duna folyam szimbolikus közepén, Budapesten teszi átélhetővé Közép-Európa kultúrájának áramlását - a régió sajátos időzónája szerint. CET = Central European Time. Ahogy a 160 méter hosszú, acélvázas, üveg- és alumínium burkolatú "bestia" felemeli csillogó fejét
az egykori vén raktár épületek között, úgy emelkedik ki maga az intézmény Budapest megszokott dimenzióiból. Azt hozza el, amit Berlin, Párizs, Madrid legvonzóbb kulturális-szórakoztató centrumai: az élet sokszínű élvezetét.

Nyitás: 2010-ben!

Egy jó pont az építtetőknek. (Jah egyébként a tulajdonos Budapest város lesz.) Figyelembe veszik a város történelmét. A rakparti élet régmúltja nem halt meg. Ez egy fontos tényező. A főváros hajórakpartja, közraktárépületei. Ez mind ott van a ma épülő Kultúrális központ része ként. Mivel műemlékek a közraktárépületek, így azt lerombolni semmiképpen sem lehetett. Úgy lett, hogy a CET része ként egyszerűen beleépülnek a bálnába. Nagyszerű párosát létrehozva ezzel a régi és az új korszakoknak, és épületszerkezeteknek.

A legjobb az egészben az, ami nem jellemző kis hazánkra. Tényleg megvalósul. Éppen most is épül. Valószínű hogy igen hamar készen lesz. Aki esetleg a Szabadság híd környékén jár nézze meg a folyamatban lévő építkezést. Nem mellesleg a mögötte látható új Corvinus Egyetem is szép épület :). Szóval CET, várjuk hogy megnyílj a magyar közönség elött.

Ha kiváncsi vagy az építményre KATT a tovább-ra

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://misterbig.blog.hu/api/trackback/id/tr341918925

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása