Mindenki húsvétja

2010.04.05. 12:49

Nos Elérkezett Húsvéthétfő. Ilyenkor a család férfitagjai kiöltöznek és útra kellnek egy kis pirostojásért és némi zsebpénzért :). A hölgyek pedig otthon várják a locsolókat. Bár ma már (sajnos) a legtöbben nem szeretik ha sokan jönnek hozzá meglocsolni. De mégiscsak van ennek lényege. Ahogy a kis locsolóvers is mondja, lényegében azért locsolunk, hogy a drága hölgyek (legyen kicsi vagy nagy) el ne hervadjanak. Mint tavasszal minden. A nők is kivirágoznak. Szépen lassan eltünnek a nagykabátok a sokat takaró meleg ruhadarabok és minden férfi örömére a női báj is előbujik a virágokkal és a természet zöldjével együtt. Most az előző mondat kissé hímsoviniszta lehet, de titokban minden pasi ezt imádja a szép időben :). Régen, én még emlékszem ilyenekre. Mikor faluban laktunk (de Bp külsőbb kerületein is) divat volt hogy a hölgyek kapnak egy jókora víz adagot ezen a napon. Ha mást nem vízespóló szempontjából :). Viszont uraim el ne felejtsenek locsolóverset mondani, és természetesen a kölni és a parfüm tényleg bosszantó lehet. Annyi fáradtságot vethetünk szerintem bele, hogy kicseréljük azt az illatos löttyöt és vizet teszünk a helyére. A lányok érdekében érdemesebb ezzel próbálkoznunk.

Kedves hölgyeim, önöknek pedig annyit. A piros tojás mindig jár. A kis alkohol sosem árt bátorítónak a locsolónak. És mennyire felbecsülhetetlen mikor úgy fogadnak, hogy látjuk, hogy dolgoztak azzal, hogy minden tökéletes legyen az érkezésünkre. Nem utolsó sorban jegyezném meg, ha azt mondjuk már köszönjük eleget ettünk, tényleg nem kérünk többet. De érkezéskor kell egy kis bátorítás mindenkinek (ez lehet akármilyen finom sütemény vagy kis mennyiségő pálinka jelenlétében :) ).

Köszönöm hogy ezen a szép napon is idefigyeltetek egy keveset. További kellemes Húsvéti ünnepeket. A lányoknak sok locsolót, a srácoknak sok tojást.

ui.: Én innen kaptam az ihletet: http://www.csonkaeszti.eoldal.hu/cikkek/blog/husvet 
Egy ifjú lányka oldala. Még most kezdte csak a bloggerkedést, de több rejlik benne, mint azt hinnétek. Ajánlom mindenkinek. :) Csók Esztim :)

süti beállítások módosítása