Unalmas mint a Köki

2010.05.22. 20:06

Halottam ezt még pár hete. Érdekes egy megjegyzés. Tudni kell, hogy Kőbánya-kispest állomáson hatalmas felújítás, építés folyik éppen. 2010 végére lesz szerkezetkész és 2011 első felében tervezik az átadást. Hatalmas, szinte már feleslegesen nagynak tűnik egy ilyen helyre éptített központ. Mondjuk annyi érthető, hogy ferihegyről érkezők (nem kocsival) legelőször ezt a csomópontot találják meg.

Aktuális téma lenne? Talán. Mind találkozhattunk a megasztár  állandó komikusaival, akik a szöveg, és nyelvtudás hiányában próbáltak előadni egy dalt. Nos ez kedves, és megmosolyogtatja az embert, de mért kell egy olyan dalt amgunkra eröltetni, aminek fogalmunk sincs a szövegéről?! Mindannyian ilyen zenéket halgatunk. A rádióban sem szólhat csak magyarul hangzó szám. Nincs annyi előadó kis hazángban amennyi elég lenne minden stílusnak.

Ma vagyunk abban a korban, mikor nincs kialakult és konkrét stílusirányzat a zenei világban. Csak úgy hívjuk: XXI. századi zene, esetleg modern zenének. Ma is születnek klasszikus komolyzenei művek, ma is vannak műkedvelők, de épp ezért más a mai kor, az ember megválogathatja melyik hangzásvilágot részesíti előnyben. A modern elektronikus hangszerek megjelenésével kitárultak elöttünk, emberek elött , olyan hangok is, amelyeket régen még álmodni sem mertek. Fel sem tudnám sorolni, akár a rock, akár az elektronikus (tuc-tuc) zenének hány és hány alfaja létezik. Nem vagyok képzett a zenében, még hangszeren is túl régen játszottam ahoz, hogy emlékezzek rá. Ma már én is a nagytöbség táborát gyarapítom. Én vagyok a publikum.

Alkohol mámor

2010.05.18. 08:00

Az alkoholizmus. Mi is? Tulajdonképpen ragaszkodás az alkolhol tartalmú italokhoz. De hogy is alakul ez ki? Bármi kiválthatja, akár még a társaság is. Van aki így nő fel. Az sem mindegy milyen helyen. Ha a nagypapa pálinkafőzdéjében ünnepled minden szülinapod, vigyázz mert szülői elvárás innod, vagy éppen hogy nem innod. Tehát lehetséges, hogy gyerekkorban alakul ki. Tudjátok mit, ez biztos. Ha mástnem, a középiskolás elvárások, a kirndulások, a táborok, a bulik alkalmával. Mert aki nem iszik már nem is szórakozik, már nem is ember a bulin. Antiszociális ?! Szó nincs róla, legfeljebb vagy még túl fiatal, hogy felfogja, vagy már elég érett, hogy elfogadja. Esetleg csak nem olyan helyen nevelkedett. Sok sok ok, indok támassza alá mért iszunk, vagy nem iszunk.

süti beállítások módosítása