Szépségtippek a világból

2010.02.11. 12:00

Minden nőnek kijár egy maszk, krém, olaj amely a saját praktikájuk lehet és otthon kikeverheti magának. A világ különböző tájain a nőknek mindenhol megvannak a trükkjeik. Hát íme a boszorkánytudomány.

Epres hidratáló maszk (táplát,selymes bőr)
Törjünk össze 3 szép epret, majd keverjük össze egy kávéskanál mézzel és ugyanannyi semleges hidratáló krémmel. Addig keverjük míg zsíros masszát nem kapunk. Ezután felkenjük, 15-20 percig rajta hadjuk és tiszta vízzel leöblítjük.

Gyógyfüves masszázsbatyu
Gézből vagy más puha anyagból készítünk relaxálóbatyut. Az anyag közepére némi kurkumát, citromfüvet és galongát (ez egy gyökér, a gyömbér rokona), és kössük össze egy madzaggal. Gőz fölött melegítsük a batyu(kat), és tegyük az érzékeny testtájékra. Az illat és a hő nyugtató hatású, a valók aktív hatóanyagai pedig élénkítik a vérkeringést.

Maszk száraz bőrre
Keverjünk össze egy evőkanálnyi kókuszreszeléket néhány csepp E-vitaminnal, egy fél avokádó húsával, két evőkanál zappehellyel és egy csésze hideg rozmaringfőzettel. Vigyük fel az arcunkra és 20 perc elteltével öblítsük le.

Hidratáló balzsam
Arc masszázs 15 percig. 3 csepp napraforgóolaj, 1 evőkanál joghurt és 1 evőkanál méz keverékével. Végül öblítsük le.

Száraz hajra jojoba
A fakó és száraz hajnak úgy adhatjuk vissza a csillogást, hogy jojobaolajat használunk rá. Ez helyettesíti a pálmaolajat.

Mellfeszesítő keverék
2/3-ad rész citromlé és 1/3-ad rész rum keverékének segítségével a mell újra feszes lesz. ( az enyim nem ) Illetve megtartja feszességét. Körkörös mozdulatokkal dörzsöljük be a mellet minden nap ezzel a feszesítő folyadékkal.

Salátás ránctalanító maszk
Turmixoljunk össze 1 fejes saláta néhány levelét 1 tojás sárgájával és 1 dl folyékony joghurttal. Felvisszük és 15 perc múlva öblítsük le. A saláta antioxidáns és a tojás sárgája hidratáló tulajdonságaival a joghurt összehúzásával és hidratáló hatásával az arcbőrt gyönyörűvé teszi.

 

Nem vagyok túl nagy a szavazásokhoz, de sikerült végighalgatnom Kedves miniszterelnök jelölt országérétkelő beszédét élő közvetítésben. Egyébként ezt bárki megnézheti és értékelheti maga.

Sokmindent igét. Sokmindent látott. De nem mondta, hogy mi ellen hogy tenne. Mondta viszont azt, hogy mit kellene tenni. Mivel van gond. De én hiányoltam a beszédből a tartalmat. Igaza van. És ezt szerintem az egész "nép" aláírhatja. De ezzel nem azt mondta miért jobbak ők mint mások. Azt mondta mit tettek mások ami rossz volt. Mit tettek mások ami elrontotta a dolgokat itthon. De arról nem volt szó, hogy ők hogy hoznák helyre. Persze kitűztek célokat. Elmondta a bankok gondjait. Az egészségügyi problémákat, és persze a bkv és egyéb hasonló (csalás) ügyeit. Viszont csak nekem hiányzott az "úgy hogy mi" kijelentés? nem mondta mit tenne. Azt mondta mi nem jó. Viszont a Kölcsey-s vicc értékelendő volt :). Jó volt hallani, hogy egy "nagy" ember is közember. Egy mindennapi fazon aki próbál nagyot tenni :). Csak azon szerintem még dolgozni kéne... sokat...

(személyes ui.: A beigért cikkek a kedves hölgyeknek persze idővel megjelennek)

süti beállítások módosítása