Mosthát nézzük mivel ügyeskedhetünk még ha beköszönt a szépidő és eldobhatjuk sapkáink. :)

Az arcformáknál is figyelni kell, hiszen nem mindegy hogy kerek, szögletes, szív alakú hosszú vagy esetleg ovális arcforma jellemez minket. Nem megy mindenhez minden és mindenki arra törekszik, hogy minél jobban nézzen ki. De hogyan tudhatjuk meg, milyen is az arcformánk? Egy kis gyakorlattal, kössük hátra hajunk, nézzünk szembe egy tükörrel és az arcunk vonalát erős rúzzsal rajzoljuk körbe. Ezzel kirajzolódik az arcforma aminek segítségével talán mindenki meg tudja a fodrásznál mondani majd, milyet is szeretne.
Kerek arcforma esetében kerüljük a rövid, egyenesre vágott frizurát. Az arcba fésült frizura megtörheti az arc kerek formáját, s ha elválasztjuk az eggyik oldalon haggyuk, hogy az arcunkba hulljon hajunk.
Szögletes forma esetén a tépett, réteges hajvágás az arcba hulló  választék finomsága ellensúlyozza a kemény szögletes formát.
Szív alakú forma a hajnál a hosszú szembelógós  egyenes frufru is jól állhat. Hajszárításkor viszont a kefék helyett használjuk az ujjaink ezzel lágyabb, természetesebb hatást érhetünk el.
Hosszúkás arcforma tépett tincsek mindenütt, a frufru vonalában, az arc mentén, egészen a vállakig. Ettől válik harmónikussá az arc. Ne növesszük túl hosszúra szálaink, vállig bőven elég. Ügyeljünk viszont arra, hogy frizuránk mindig dúsnak tűnjön.
Ovális forma számos frizuralehetőséget rejt magában. Klasszikus frufru, de cask akkor ha már nem túl alacsony a homlokunk. Ebben az esetben a frufrutól aránytalanná válik arcfelépítésünk.

Nah és a textúra amit figyelem nélkül nem hagyhatunk hiszen ezen múlik a vágás a tartás és az ápolás. Tudnunk kell hajunk mit rejt magában, és hogy kell vele bánni.
Göndör hajnál az egyenes vágás nem szerencsés mert minden csepp nedvességre azonnal összeugrik. Lépcsőzetes, enyhén tépett hajvágás és sok-sok göndör hajra szánt "hullámfrissítő" krém, amitől fürtjeink üdék és sokáig a kívánt formában maradnak.
Vastag szálú hajra a tépett, hosszú változat ritkítja a hajkoronát, csökkenti a haj súlyát. Sütővas helyett hajkiegyenesítő készítményekkel tudjuk megzabolázni rakoncátlan tincseink.
A vékony szálú ha hajmosás után gyorsan ellapul, de a lépcsőzetes vágástechnika dús, testes frizura illúzióját kelti akár hosszab időre is. A hosszú, tépett bobfrizura például ideális megoldás. Hajszárításkor nyugodtan használjunk körkefét és volumennövelő készítményeket.

Minden tiszteletem a hölgyeké kérem szépen!

Tudom még csak szép lassan jön el, de már kaptunk egy jó kis ízelítőt hiszen minden olvadt. Aztán igy beszélgettem egy barátommal, szóba jött, hogy neki mint nőnek mennyivel jobb tavasszal elhagyni a sapkákat mivel akármennyire is takarnak és nem kell annyit bajlodni a hajjal ha kimegy az ember, mégiscsak jobb a szabadság és az egyéni kifejezés ha egy nő elengedi a haját és azt megfujja a szél. Esetleg egy helyes pasi közelében pedig már csak egy pillantás kell és megvan a napi önbizalomfröccs. Segítek kicsit a hajszínnel, a formaigazításban és persze gondolunk a textúrára is.

Kezdjük a hajszínnel, milyen is legyen ami biztosan jól állhat. Ha már meg akarunk újulni nem biztos, hogy meg akarjuk tartani a takargatott szinte szürke téli frizuránk. Ha szinezés mellett döntünk pár dologra oda kell figyelni. Elsődleges szerepet játszik a bőr és a szemöldök szine. Ezt soha ne felejtsük el.
A bőrszíneket a szakértők két csoportba osztották, hideg és meleg árnyalatúak. A hideg tipus általában rózsaszín, míg a meleg sárgás. Ha világos a szemünk és a szemöldökünk, valószínű, hogy bőrünk színe hideg árnyalatú,míg sötét szem és szemöldök esetén meleg árnyalat lesz ránk jellemző. A hideg tipusúaknak az ezüstös a melegnek pedig az aranyos árnyalat áll jól.
A szemöldökünk festésével vigyázzunk, hiszen ha a hajunk választott szine eltér, be kell szineznünk azt is.  A világos szemöldöktől bőrszinünk is világosabbnak tűnik, de ez igaz a sötét szemöldökre is. Ügyeljünk rá, hogy a szemöldökünk csak egy árnyalattal legyen világosabb, mint a hajunk.

folyt. köv.

Zümmögj telóról térképre

2010.02.16. 08:00

A google buzz alkalmazásáról beszélek, ami már jó ideje van, ámbár én csak most fedeztem fel. Mindenki ismeri a google maps csodás műholdas képét, helymeghatározását. Ez a program letölthető telefonokra, PDA-kra, hordozható eszközökre. Nagyszerű kis progi akár unaloműzőnek akár ismeretségkeresésnek, de még néha helyzetjelentéseket is kaphatunk róla. Van aki saját kis életét ossza meg itt, van aki ismerkedik, mindenki tudja használni. Ez tulajdonképpen gps alapú program mivel az egész egy térképre épül és azon a telefon segítségével jelöli meg a te pontos helyed. Ha regisztráltál a google-nél és van profilod, oda képeket tölthetsz fel, szerkesztheted azt, de a google-nál minden elérhető ma már. Tehát ha regisztrálva vagy jogosult vagy egy olyan lehetőségre, hogy BUZZ. Ugye ennek a jelentése a Zümmögés szó. Mikor zümmögsz akkor bármit felrakhatsz ott ahol vagy. Ezt a többi felhasználó úgy látja, hogy a térképen a te helyzetednél megjelenik egy kis beszédbuborék amire kattintva láthatják az emberek mit írtál, fotoztál, tettél közzé. Ehez kommentárokat fűzhetnek, válaszolhatnak rá, megköszönhetik, de akár beszélgetni is tudtok. Okos kis program és mindenkit megtalálhatsz aki a közeledben van és Zümmög. Néha összehozhatja az embereket egy jól meghirdetett házibuli. vagy akár kultúrális eszmecsere keretében (sörözés) :).

süti beállítások módosítása