Betegesen ...

2011.01.21. 18:23

Az elmúlt hetekben, mondjuk úgy, valami piszkosul rosszul éreztem magam. Támaszkodtam a házi praktikáimra, az orvosi tudományra, és a "pasi vagyok, majd elmúlik" pillanatomra is. Sajnos a sorrend is ez volt. Ám a végére még az orvoshoz is visszamentem, mert a "pillanatom" hülyeség volt. 

Először is, hogy miért? Az immunrendszer egy vírusos megbetegedés után, nem valami erős pasi. Inkább használnám rá a ripacs szót, mivel minden kis bacira a legnagyobb balhéval jelez és újra lehet orvoshoz menni. 

A belső egészséged fontos. A vitaminokat gyümölcsökkel és a természetadta jóval (mézzel, teával ... stb.) vigyük be a rendszer "tűzfalának" megerősítésére. Kell alap amire építhet a szervezetünk, de ennyire ne is rohanjunk előre. Figyelnünk kellene a lelki békénkre. Stresszesek, idegesek vagyunk. Kell néha 1-1 nap, amikor elfelejtjük a mindennapokat, és a velük járó gondokat is. Tisztában kell lennünk mindenek előtt önmagunkkal. A lelki egyensúlyra a testi végett is figyelnünk kell. Ha mi nem tudjuk, mi a jó, a szervezetünk honnan tudná, hogy egészséges? Rakjuk össze magunk, hogy a rendszer is egyben tudjon maradni bennünk. Igazából ez még mind édes kevés...

A betegség, olykor mégis rést tör magának. Először jön a halogatás, hátha a szervezetünk legyőzi magától. Ilyenkor gyakori az utolsó pillanat effektus. Azt hisszük, ha az utolsó pillanatban megpróbáljuk pótolni mindazt a tápanyagot, amivel megelőzni kellett volna, az segíthet. (Van, hogy segít is.)
Ám van, hogy a betegség legyőz minket. Ekkor külső segítséghez nyúlunk és örömmel (vagy sem) gazdagíthatjuk az amúgy is virágzó, haszonleső gyógyszeripart. Élünk a megannyi mellékhatású vegyi anyaggal, antibiotikummal, pyrinnel. Az orvos hivatásánál is fogva reklámoz. Majd felír valamilyen csodaszert, amitől majd elvárjuk, hogy jól meggyógyuljunk. Ezt a késztetésnél (és végső tehetetlenségünkben) fogva kiváltjuk és azt a felírtak alapján rendszeresen szedjük, hogy jobban legyünk tőle. Ha eljön a szerek és a szervezet együtt működésének pillanata. Az adófizető állampolgár, aki még meg is fizette a gyógyszert, végre meggyógyul és mehet vissza az élet veszélyes vizeibe (levegőjébe). 

Én például megtudtam, hogy az antibiotikum nem hagyja érvényesülni a szervezet védekezőképességét és maga intéz el mindent. A pyrin alapú gyógyszerek ölik a vörösvérsejteket és nincs mellékhatás amire ne lenne másik gyógyszer. Persze a fogkeféket tömérdek orvosi liga és miegymás vizsgálja be, hogy jobbak legyenek, de a fültisztítókra senki nem mondja, hogy csak rosszabb lesz tőle a helyzet, mert csak beljebb tuszkoljuk a füljáratban vele a zsiradékot.

Jó, így összképben az utolsó éveinket meghosszabbíthatjuk a gyógyszerekkel is, de valljuk be mindenkinek sokkalta jobban kellene erre az egy életére vigyáznia. Mennyivel jobb, ha úgy tudunk aktív idősek lenni, hogy elmondhatjuk, semmilyen orvosi beavatkozásra nincs szükségünk egészségünk fenntartásában. Hol egészség az már, ahol a mesterséges tabletták adják meg a lehetőséget a hosszabb életre ...

... Jó egészséget ...

A bejegyzés trackback címe:

https://misterbig.blog.hu/api/trackback/id/tr222603386

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása