"Tökéletességért" mindent?

2011.03.21. 18:37

 Karafiáth Orsolya írását olvasva elgondolkodtatott a manipulált világ hibáiban, mi mennyire vagyunk felelősek?

Úgy értem a média, a magazinok, az egész világ azt sugallja: "csak hajszál vékonyan lehetsz boldog, aki teltebb, az már selejt". Sajnos már a legfiatalabb önállóan gondolkodó korosztály is megjegyzi a súlyfelesleg szót. Amikor a tizenéves ismerőseim is sorra azt említik, hogy ők bizony "kövérek", és mennyire zavarja őt a deréktájon kialakult "hája". Itt kell megjegyeznem ugyanakkor, hogy nem is tudom mit várnak azok a nők akik 10 fokban már kitett köldökkel, szaladgálnak az utcán. Nekik csak annyit üzennék és ajánlanék figyelmükbe, az egészséges szervezet védekezik a hideg ellen, ergó, ha valamilyen hőmérséklet különbséget érez, zsírréteget alakít ki annak védelmére.

A fogyásra azonban miért csak a táplálék megvonása lehet a megoldás? Miért kell a kilencvennapos szétválasztás, a szénhidrát megvonás, vagy éppen a hús hanyagolása a kívánt alak elérésére? A gyermekünk fogyókúrára vonása pedig egyenesen beteges, még az én szemszögemből is. Az rendben van, hogy megóvják az iskolai előítéletek elől, hiszen a kicsik hajlamosak karikatúrája lenni a felnőttek hülyeségének ilyen nézetben is. De magyarázza el a gyereknek, miért nem kaphat ételt úgy mint eddig? Ami nem mellesleg neki a fejlődéséhet létszükséglet. Be lehet íratni különböző sportokra, még az iskolák többsége is nyújt erre lehetőséget. Így nem csak, hogy nem lesz túlsúlyos, de lehet, hogy még a végén élvezni is fogja.
Az anyáról már érdemlegesnek sem tartom beszélni. A szülők gyakran hajlamosak a saját gyerekkorban megélt dolgokat rávetíteni a gyerekükre és sokan ezt hívják nevelésnek. De kérdem én, ha a saját gyermekünknek a szájába rágjuk, hogy az általunk elkövetett hibákat ne kövesse el ő is, mennyire lesz erős jellem és lesz majd képes az őt újonnan érő konfliktusok, problémák, vagy bármi hasonló kezelésére? Hagyjuk azt a gyermeket, hogy az életben saját élményei, és ezek alapján saját döntései szülessenek. A legjobb, ha megtanulja a saját hibáiból miként tanulhat, legyen szó bármiről. Támaszként mellette állhatunk, de ne tegyük döntésképtelenné, hogy mindig is segítségre szoruljon. (szerintem)

A hölgyeknek fontos a külsejük. Itt idéznék a Metropolban olvasott véleményből ismét: " A külső eltereli a figyelmet minden egyébről. Arról főképp, hogy akár jól is érezhetnénk magunkat."
A húsra, a szénhidrátokra, sőt még az egészségtelen ételekre is szüksége van, mind a szervezetünknek, mind nekünk. Hiszen ki ne élvezné a csoki, a hamburger, vagy a szénsavas üdítők ízét? az aki megrögzötten elhitte, hogy ez velejéig rossz és már undorodik tőle. Pedig a méreganyagok nélkül, hogy ismerné fel a szervezetünk, ami káros neki és alakítaná ki védelmi rendszerünket. Együnk jóízűen és élvezzük az ízeket - Ám jó ha tudunk mértéket szabni és lophatunk minden étkezésünkbe egy kis egészséget. A boldogabb élethez elsőként egészségesnek kell lennünk. Ez javítja a közérzetünk, ellenállóbbak leszünk és megtanuljuk kezelni a dolgokat. Ezután biztosan könnyebb lesz a külsőnk, egyéniségünk kialakítása. 

A bejegyzés trackback címe:

https://misterbig.blog.hu/api/trackback/id/tr982762859

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása