Nosztalgia

2009.11.01. 22:36

Gondolom mindenkivel előfordult már, hogy meghalott egy régi számot, dalt és rögtön egy régi emléke jutott eszébe. Bármi ami ahoz a dalhoz köthető. Gyakran érdemes a dalokat kiírni egy lemezre amire késöbb vigyázunk is. Hogy egyszer egy szép napon boldogan vehessük elő és nosztalgiázzunk vele. Néha nagyokat lehet nevetni egy számon és a hozzá fűzött emlékeken. Én megvallom őszintén gyakran veszek elő ilyen zenéket. Muszáj gondolni a multra és nem azért hogy tudjuk honnan jöttünk. Ezt a mondást egyébként hülyeségenek tartom. Minek fejbentartani honnan jöttünk ha ma már egy jobb helyet élvezhetünk? És ha ma rosszabb mint a múltban volt, nem lesz jobb attól hogy régen jó volt.

De azok az emlékek amik egy emberhez egy élményhez vagy akár egy estéhez vezet vissza néha jól jöhet ha felvidít. De ha megtehetitek ne csak zenéket mentsetek . Legyen az videó vagy csak akár kép. Most lehet úy vélekedtek minek ez nekem semmi jó nem volt a múltamban nem akarok rá emlékezni.De úgyis fogsz. És akkor mien vicces lessz az ínységes időkre visszagondolni. Jó lesz.

Vers rovat ...

2009.11.01. 14:01

Ez az új rovat nem más mint saját költeményeim halmaza. Itt megosztom veletek az olvasóimmal mindazt mit évekig halgattam magamban. Melyet legfeljebb 1-1 ember tudhatott. De nem a legrégebbiekkel kezdem. Azokkal melyek egy életszakaszomat fejezik ki és a néhai állapotomat. Nem vonatkozik mindegyik a mai napra vagy az éppeni helyzetemre. Megjegyzem ezek többsége régi vers és ami éppen alkalmas azt ajánlani fogom valakinek. Ez a versem nemrégiben íródott és nem ajánlhatom senkinek. Az esetleges szomorú vagy rosszedvű hangvételért elnézést kérek. Sohasem boldogságból írom verseimet.

(névtelen)
(ha van ötletetek esetleg hogyan hívhatnám verseimet írjátok meg)

Édes nekem a szerelem
De mindig tönkretette szívem
Akárhogy mellőztem
Megtalált engem

Meglőtte szívem
Cupidó nyila
Hirtelen tetszett
és hamar szétszaggatta

Ezt nem lehet kérni
Elöle nem tudsz menekülni
Én próbáltam elfelejteni
De nem tudtam csak hazudni

Hazudni magamnak
nem szeretek
Hazudni másoknak
nem kellenek

De rájöttem, reménytelen
És mindenképpen fáj a szívem
Fáj ha van de nincs velem
Fáj ha nincs már senkisem

És biztonságban sem lehetsz
Ha van, ha nincs szerelmed
Ha van, egyszer úgyis vége lesz
Ha nincs, megtalál, tönkretesz

Ő az kit ki, nem ismerhetsz
Ez az mi bárhol ott lehet
És mindig légy rá készen
Ő bármit megtehet veled

 

"Járás" utóirat

2009.11.01. 13:37

Boldogan tapasztaltam az eggyik ismerősöm blogjában, hogy ez a cikkem mennyire felkeltette az érdelődését. Azt írja igazam van. Köszönöm szépen. Eszébe jutott egy régi barátjától kapott e-mail-je és leírt egy olyan megfogalmazást ami szerintem gyönyörűen tükrözi azt amire akár én is gondoltam. Most az engedelmével én is leírnám ezeket a szavakat, hogy megoszthassam minél több emberrel azt a gondolatot amit ő is jónak látott.

"Egy idő után megtanulod a finom különbségtételt a kézfogás, és az önfeláldozás között...
És megtanulod, hogy a vonzalom nem azonos a szerelemmel, és a társaság a biztonsággal...
És kezded megérteni, hogy a csók nem pecsét, és a bók nem esküszó...
És hozzászoksz, hogy emelt fővel és nyitott szemmel fogadd a vereséget: a felnőtt méltóságával, nem pedig a gyermek kétségbeesésével...
És belejössz, hogy minden tervedet a mára alapozd, mert a holnap talaja túl ingatag ehhez...
...egy idő után kitapasztalod, hogy még a napsugár is éget, ha túl sokáig ér...
Műveld hát saját kertecskédet, magad ékesítsd fel lelkedet, ne mástól várd, hogy virágot hozzon
neked...
És megtanulod, hogy valóban sokat kibírsz... hogy valóban erős vagy... és valóban értékes."
–V.A.Shoffstall-

Remélem mindenki elgondolkozik rajta. És köszönöm mégegyszer a barátomnak a meglátását és, hogy olvassa a bejegyzéseimet.

Mi van a nevemben ...

2009.11.01. 13:25

Kérdezték már páran. Mért is ez a blogom neve. És egyáltalán mért ez az én nevem is (művész és becenév). Itt most megírom a válaszom, ha valaki kiváncsi itt el tudja olvasni. Aki ismer tudja, sokmindennek oka van az életemben. 

Kezdjük ott, hogy honnan van a MisterBig ... ezt azért írom meg mert már nem feltétlenül szeretek "büszkélkedni", hogy hol is kaptam ... vagy, hogy mire vonatkozik. Egy házibulin még nagyon régen kaptam. Az eggyik barátom a szülinapi buliját tartotta :D. És mint mi is Jófiúk vagyunk. Leginkább csak lányokat hivott meg. 4en voltunk ott fiúk kb 20 lány közt. Mért ne jutott volna eszünkben vetkőzöspóker játszmát felajánlani a lányoknak. Hát ők mért is fogadták volna el. Nemet mondtam, de ez természetesnek tünt :D. Nah akkor "az evés közben jön meg az étvágyad" gondolkozással elkezdtünk pasik játszani ... ők majd csatlakoznak és megjön a kedvük. Ki kellett sorsolnunk ki fog vesziteni, hogy tudják komolyan gondoljuk. Ilyenekben sosem vagyok valami jó, én vesztettem. Hát akkor kezdődött ez ... remélem mindenki tudja miből ered akkor a becenevem. Ez késöbb művésznévvé is vált. Persze a kedvet meghoztuk a lányoknak. És nagyon jó volt az este attól kezdve.

A másik ... a blogom neve. Ez már okozat kérdése. A mister ugye aki én vagyok (a Big-et már nem igazán mondják a haverok mellé). A zöldben arra vonatkozik, hogy én is imádom a természetet a városimádásom mellett. Próbálok környezettudatosan élni (ami ma már szerencsére kezd divat is lenni). A nagyváros az imádott városomra a fővárosra Budapestre vonatkozik. Erről a városimádatomból hamarosan egy új bejegyzés készül. És végül is miért élőben? Mert sosem alszik a város, és én sem. Az energikusságot szerettem volna kifejezni azzal kifejezve ... én igazán élek.

Tulajdonképpen ennyi a magyarázat miért is hívom ezt a helyet így.

Street Fashion

2009.10.30. 18:34

Ez a cimke nem kizárólag nőknek készült. Mivel én is pasi vagyok így nekik is kedvezek éppeni jelentéseimből. Magam is szivesen látogatom a divatbemutatókat, üzleteket, lapozgatom a divatlapokat vagy akár járok shoppingolni. Valljuk be Magyarországra már rég betört az igazi divat. Itthon is megannyi divattervező van és közülük már van aki európai szinten kiemelkedett. Ugye mire nem vagyunk képesek mi is ebben a kis országban. Hát lássuk mégis idén mit diktál a gépezet mindenkinek.

Meglepödhetnénk mivel egy olyan márka uralja ma már a street fashion-t aki 1 éve jött be hazánkba. A vörösmarty téren nyilt üzletüket szivesen látogatja minden fiatal. Toppon vannak ma még ám a "régebbi" márkák is, úgymint a Mango, C&A, H&M (ez a márka foglalkoztat leggyakrabban neves divattervezőket) ki nem hagynám a már nagyon kedvelt Pull and Bear vagy Zara üzleteit sem. Aki mégis kimaradt attol elnézést kérek. A lényeget tekintve annyian uralják ezt a világot is már, hogy az ember szabadon választhat kollekciót magának stílusának egyéniségének kifejezésére. Most a leg"szinesebb" kollekcióval a diktátor Berschka jött ki. A 80-as évek és a bulizós csillogós diszkófények világa dereng mindenütt ... de megtaláljuk a komoly állatmintákat is ... megoszlik a világ e téren is. Mert míg például a Fashion nagyjai mint a Chanel vagy a Gucci nagyon arra hajlanak, hogy a 90es évek masculinságát mutassák be nekünk a street fashion a "drága" márkáktól egy évtizeddel le lenne maradva? Nem . Ez ma már nem más mint a fiatalok lázadási vágya. A fiatalokat nem öltöztethetjük rejtegetve. Sokkal felkapottab még mindig ha a nők megmutathatják és érezhetik, hogy mennyire nők igazán. Ezt nem máshogy minthogy szexy ruhadarabokkal érhetik el. Ezek a divatmárkák a közéletben nyujt olyat mind a fiataloknak mind a fiatalosabb korosztályoknak amitől jól érzik magukat. Sajnos a görkoris diszkót Budapesten még nem élvezhetjük igazán, de a hangulata él a ruháinkon . Mikor bárki megirigyelhetne egy csillogó szexys partyszerkót ...

Mindenki bátran barangoljon és keresse fel a legkedvezöbbet számára legyen az lány vagy fiú, fiatal vagy öreg. Egy szép új ruha mindenkit feldob ebben a zord időben. Ajánlom nektek a Vörösmathy teret, az Aréna plázát, A westend citi centert. vagy akár a budapesti háromszöget. Sok sikert a keresgéléshez. Ha infóm van valahonnan úgyis megosztom veletek amint lehet.

Utolsó koncert

2009.10.30. 11:37

Szimpátiakoncert

A Sláger rádió szervezésével indul

November 8.-án, vasárnap délután 3 órától a budapesti Műjégpályán (városliget).

Akik már biztosan ott lesznek: Bikini, Bon-Bon, Charlie, Hoolingans, Balázs Fecó és a Korál, Auth Csilla, KFT, Irigy Hónaljmirigy, Karthago, Republic, Rúzsa Magdi.

"Gyere el november 8.-án és ünnepeljük együtt a zenét, ünnepeljük együtt az elmúlt 12 évet, ünnepeljük, hogy együtt lehetünk. "

A belépés természetesen ingyenes lessz, várunk minél több embert, ha lehet szalaggal érkezz a színe itt most mindegy .

 

süti beállítások módosítása