költeményem 3

2009.11.08. 20:20

(névtelen)

Ez a vers most csak neked szól szívem
mert bizonytalan érzelmem
nem vállnék meg tőled sohasem
De leírom nagy a félelmem

Félek elveszthetlek könnyen
mert túl messze vagy tőlem
oly sok szép szó csábít
mit másoktól hallhatsz így

És ha mások ott vannak ahol te
nem tudom éppen igent mondassz-e
nem tudom ott kibe szeretsz bele
és ha látlak öszintén nézel-e szemembe

Mondod-e nekem: szeretlek
és ha mondod hát még kinek?
és hol boldogság már ez
ha igy kéne félnem

ezt nem tudhatod mért van bennem
és mért folytom el ezt az érzelmem
de jobb békességben megbizni benned
mint vitával elhagyni a színteret

Szeretlek és ezért kérem
bizonyitsd szerelmed
és hidd el én is így teszek
akkor senki sem félhet

Társak leszünk mi ketten
társak bizalomban, szerelemben
és nem hagyom hogy kihülljön szerelmed
küzdök hogy legboldogabb légy velem

hogy ne kelljen máshol keresned
sem izgalmat, sem szerelmet
akarj minden időben engem
gondolj csak rám, más ne kelljen

Irie maffia

2009.11.05. 20:35

Nah jah ... őket nem is tudom jobban reklámozni mint magukkal. Egy teljesen újat mutatnak. Ami nagyon jó. És nagyon sokan várjuk már az új lemezt. Halhattuk már a weboldalukon számukat az új lemezről. De kinek elég ez ha élőben is hallhajuk őket.

Én megvallom az őszintét nem régóta ismerem a zenekart. Úgy 2-3 hónapja. De határozottan gyarapitom a rajongótáborukat. Meglepő de a wikipédia is kihozza őket. Azzal a meghatározással h reggae zenét játszó együttes mely a zenéjükben hip-hop, rap, rock és egyéb stilusokat ötvözve adják elő számaikat. Jó egy olyan reggae amiben minden van :D.

November 13-án lessz a lemezbemutató koncertjük a Gödörben. Kapunyitás 20.00kor jah ... és kedves olvasóim szólok a belépő karszalag bemutatása az Andássy úti Adidas üzletben 25%-os kedvezményre jogosít fel. Én tuti ott leszek, ha estleg vki találkozni akar velem :D. A jegyárak elővételben 2000Ft ... de megéri ...Helyszínen 2500Ft. Egyéb infók a honlapon. http://www.myspace.com/iriemaffia hajrá hajts rá elővételben.

JÓ SZÓRAKOZÁST

Költeményem

2009.11.02. 21:57

Ezt a verset nagyon régen irtam valakinek aki nem érdemelte meg.

Ma valakinek ajánlom aki meg akarja érdemelni és nagyon sokat igért érte. Károly Andrea.
Neki üzenem: nem felejtem de elöbb lássam is a végrehajtás némely részét.

Messze szeretlek

Jó lenne ha itt lennél
Szeretnélek s szeretnél
Szeretnélek érinteni lágyan, kellemesen
Tapintani tested, úgy, hogy jól essen

Vágyom rá, hogy szeress
Hogy csókod érezzem
Vágyom rá, hogy nevess
Hogy mosolyod éltessen

Távol vagy most kedvesem
De a tudat éltessen
Tudd meg hogy szeretlek
S, hogy szeretlek hűen

S megyek, hogy szerethess
S megyek mert szeretlek
S ha ott leszek majd csak veled
nincs ki zavar, érezd, szeretlek

De szeress addig távolban
mert gondolok rád bárhonnan
Rád gondolok mindenben
Te vagy nekem mindenem

Egyetlen kicsi szívem
Szeretlek mint te engem
mert tudom hogy szeretsz
s tudom hogy Engem

kívánságom azzal teljes
Hogy jöjj vissza s szeress
S élj velem tovább mint bárki
S szeress tovább, sokáig
 

Fotózz otthon

2009.11.02. 16:39

Én is aki ismer tudja mindenem a fotózás és a körülötte forgó dolgok. Mivel gyengéim a nők (és a divat), ígyhát a divatfotózást választottam ki mint fő elfoglaltság. Nade. Az, hogy bárki berendezzen egy saját studiot ... igen sok milliójába kerülne. Én is tanultam valakitől a divatfotózást (és kérelmére nem említem meg a nevét(aki ismer ugy is emlegetem)) és én is láttam milyen nagyszerűek a stúdiók. Minden megvan bennük (legtöbb esetben) amire szükség van éppen. De a bérlése drága és én is tapasztaltam nem egyszerű valakihez bejutni legyen az bár újság, divatlap, márka, üzlet vagy akár egyéni fotózás sem. Egy stúdiót sajnos nem kap az ember hop-on módra. De ki ne álmodna arról, hogy saját stúdióban a saját modelleit fényképezhesse. Nos én biztosan :D.

Még én is kénytelen vagyok (ma már) külső helyszínre kéredszkedni a hölgyeket ha fényképeket szeretnék csinálni. Ami nem mindig előnyös, akár az időjárás akár a segítség hiánya ... v bármilyen más tényező is lehet. Legyen nekem bármilyen szemem hozzá ha nem tudok hiteles lenni. Gondolom van akinek ismerős az érzés.

Most azt mutatom be, hogy egy kis leleményességgel mit el nem érhetünk a saját kis otthoni stúdiónk terén. Nem cask saját ötleteket osztok meg veletek hanem olyanokat is amiket valaki mesélt vagy olvastam valahol. De persze természetesen nem szeretném elveszíteni az olvasóimat ... ezért aki össze szeretné rakni az otthoni stúdióját olvassa szépen rendszeresen a blogomat. Mindig lessz valami amit hozzá tehetsz a házi barkácsba.


Lámpák, Világosítók

 

Persze vásárolhatunk profi világítótesteket, akár folyamatos fényt adó hőmérsékleti sugárzókat (alias izzó) vagy beállítófényes, fejgenerátoros stúdióvakukat. Ezek árazása azonban általában nem esik egybe az amatőrök pénztárcájának lehetőségeivel.

Ez az egyszerűbb. Elmegyünk egy barkácsáruházba, és veszünk pár kerti lámpát. Amolyan halogén fényforrást, ami bírja az időjárást, és jó pár száz wattos. Amennyiben nem akarunk külön állványokkal is foglalkozni, érdemes ezekből olyat vásárolni, amik némi csavarozgatás után megállnak a saját lábukon. A legkülönbözőbb teljesítményben kaphatók, 150-1000W-ig. Általában egy búrában 500W-os szálakat szoktak elhelyezni a "talpas" változatokban.

Előnyök:

  • Az összeg lámpánként alig párezer forint.
  • A fények beállításakor azonnal látjuk az eredményt, hiszen a lámpa fénye folyamatos, minden árnyék és fény folyamatosan jelen van.
  • Állványos lámpák esetében különösebb szerelés nélkül, néhány elosztóval berendezhető a komplett rendszer.

Hátrányok:

  • 3000-4000 watt alatt nem adnak elegendő teljesítményt. Egy 120W-os összteljesítményű csillár általában elég egy szoba bevilágításához, az emberi szem nagyszerűen elboldogul vele, de fényképezéshez édeskevés, főleg ha a lámpákat valamilyen "lágyítással" használjuk, mint a pausz papír, fehér ernyő, vagy falra, plafonra irányítva. A kapott záridők ISO 400-nál sem tornászhatók 1/60 sec fölé, főleg olcsó objektívekkel, ami a berázás veszélyét, sőt, akár egy portrénál akár az alany kismértékű bemozdulását eredményezi. Pusztán tárgyfotóhoz használható, állványról, úgy, hogy ISO 100, "emberi" rekesz, és meglepően hosszú záridő, vagy fel kell adnunk az érzékenység okozta zaj oltárán a kép részleteit a zársebesség növelése érdekében.
  • Jelentős hőt termelnek! Egy nyári délután párezer watt mellett nehéz fotózni. Nem is beszélve arról, hogy kegyetlenül pörgetik a villanyórát!
  • A fehéregyensúllyal vigyázni kell, általában a halogén izzók sem "tudnak" többet 3-4000 Kelvinnél, míg a napsütés minimum 5000-5500 Kelvin, tiszta időben is. Ráadásul minél többféle lámpát illetve izzót sikerült összeválogatni, annál biztosabb, hogy kismértékben eltér a színük, és össze-vissza tolja el a színeket. Érdemes azonos lámpákat venni, vagy eleve lecserélni a búrákban lévő izzókat valami drágább halogén csövekre, amiket egy igényesebb márkaboltban lehet megvásárolni. Gyakran ezek azonos teljesítményfelvétel (Watt) mellett több fényt is adnak, hátrányuk hogy növelik a költségeket.
  • Nem mindegy mit teszünk eléjük (ernyő, papír, színszűrőnek használt PVC dosszié...) Vigyázni kell, a lámpák esetleg elolvasztják, felgyújtják az előtéteket!!!
süti beállítások módosítása