Ajánlom kedves ...

2010.03.16. 18:21

A döntés nehézsége az élet minden szakaszában jelentős és nagy. A döntés egy falat emel amit meg kell mászni. Muszály. Nem szabad belemerülni az örök kételybe: Mi lenne ha? ... Egyszerűen meg kell mászni a falat.  

Nah igen Most csak ennyiről kellene írnom. Erről a kérdésről. Ám ez egy ajánlás valakinek. Van úgy, hogy nem tudjuk eldönteni az amit teszünk jó-e. Olykor falaknak ütközhetünk, és rengeteg mód van ahogy átmehetünk rajta. Mindenképpen döntéseket kell hoznunk. Mindenképpen kompromisszumokat kell kötnünk. Sosem lehet mindig mindenkinek jó a döntésünk. Ilyenkor el kell döntenünk, hogy merre megyünk, a válaszutak mindig hosszú útra néznek rá. Mert ha le is küzdöttük azt a falat, sosem tudhatjuk merre vezet tovább az út, sosem tudhatjuk nincs-e mégegy fal elöttünk. Megemlitettem már, hogy sokan megyünk a saját gondolataink a saját jövőnk után. Ez természetes dolog. Mindenki először magának akar jót. Mégha ez nem is mindig a legkedvezőbb döntés. Nem feltétlenül biztos, hogy ahogy döntöttünk az rossz. De ami biztos, hogy vezet valahová. Próbálj meg úgy gondolkozni, hogy a jövődet lásd. Lásd azt magad elött aki szeretnél lenni. Lásd azt aki szerettél volna lenni. Lásd azt magad elött aki lehetsz. Ha el tudod képzelni magad a jövőben, már van egy célod, ami alapján a döntéseket hozhatod. Olyankor már megprobálhatod a jövődet egyengetni, és határozottabb döntéseket hozni.

Lényegében, lásd meg mit akartál régen. Lásd meg mit akarsz most (ha még nem tudod ülj le egyedül és gondolkozz el, ha az segít írd is le mi a szembenlévő probléma). Úgy lehet legkönnyebben megoldani egy gondot, ha tisztában vagy vele. Ha ismered a gondod, az eredetét, a kivitelét, a lehetséges következményeit, és ekkor már látni fogod a megoldást is. Lehet Hogy nehezebb egy döntést jól meghozni, de muszály.

Ismerd magad, a hibáidat, a jövődet. Legyen egy célod. Tegyél érte!

A bejegyzés trackback címe:

https://misterbig.blog.hu/api/trackback/id/tr301844807

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása