Internet

2010.06.26. 01:52

 Mind ismerjük. Tudunk róla. Élünk vele. 
Ez a hadi találmány egy hatalmas áttörés volt kicsiny világunknak. Kiterjed ma már mindenre. Vajon jól használjuk-e? Attól függ. Van, hogy hozzá segít a tudáshoz, ám van hogy éppen ez hülyít el. Szomorú, de az emberek többsége még mindig nem úgy néz a számítógépére, mint tanuló eszközre. Inkább tekinti azt szórakoztatóközpontnak. Játszunk rajta, zenét halgatunk, filmet, képeket nézünk rajta. Ez mind helyes, ám mérjük fel, hogy internetezünk. Hányszor vetett minket a kezünk a wikipédiára akár? Ismerjük-e vajon az összes kihasználhatóságát a világhálónak? Élünk-e vele.

Betegség ...

2010.06.24. 12:53

 Egy dolog amit senki nem szeret. Sok ilyen van, és ez a biologia csúfos kisördöge felénk nézve. Mikor megtámadják a szervezetünk a bacik. És mi nyűglődünk rosszul érezzük magunkat. Érezzük, ahogy a szervezetünk küzd a betegség ellen. Nem jó betegnek lenni. És ilyenkor sokan csak panaszkodni tudunk. Van aki még az életkedvét is elveszti. Jobbik esetven csak nyomjuk az ágyat, mert meg sem birunk moccanni. Egy idő után teljesen megununk mindent. Sajnáltatjuk magunkat. Elmondjuk ismerőseinknek, hogy nekünk milyen rosz, és mennyi mindenünk fáj. Mennyi a lázunk, vagy mivel gyógyítjuk magunk, és esetleg milyen rossz az a gyógyszer. 

Szerintem ez nem csupán önsajnáltatás. Egyszerűen szükségünk van rá, hogy tartsuk a kapcsolatot a világgal. Ne sajnáljanak minket. Érezzék, hogy szükségünk van a gondoskodásra, a szeretetre. Egy betegség nem jó dolog, de arra igen, hogy kicsit kiélhetjük a szeretethiányunkat. Így kicsit foglalkozhatnak velünk. Szóval valójában valamire csak jó ez a kis betegség. Arra, hogy magunkra vonhassuk mások figyelmét. A panaszkodás akkor nem önsajnálat, egyszerűen csak figyelmeztetés. Egy laza "hahó itt vagyok foglalkozz velem". Ha pedig odafigyelünk, a másik figyelmeztetésére is, lehet, hogy meg is fogja nekünk hálálni.

Szex és New York 2

2010.06.22. 12:30

  Szóval. Ez egy tipikusan csajos film. Az volt a sorozat, az volt az első rész is, és most ez is az. Mit várunk a 4 (szingli) főhősnőtől. Én úgy ültem be erre filmre, hogy olvastam, elötte mennyire szanaszédszedték a kritikusok. Nem tetszett nekik. Alig olvastam olyan kritikát, ahol bármi jót is irtak róla. Valóban igaz, van mit kritizálni benne. Bár szerintem ez azoknak szól, akik rajongtak mind a sorozatért, mint az előző részért. Valljuk be belőlük is szépszámmal vannak. Ez a film 16 éven aluliaknak nem ajánlott volt. Nem is értettem miért. Majd mikor elkezdődött a film, megértettem, hogy nem mindent érthet meg egy "kiskorú". Bár így belegondolva, lehet többet értenek mint mi. :) 

süti beállítások módosítása